Cetatea Neamț, martoră a diversității culturale din cadrul Festivalului „Ceahlăul”. Evenimentul se încheie astăzi, la Piatra-Neamț, cu un concert FUEGO

Cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”, în organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, a debutat pe 3 august la Piatra-Neamț cu participarea mai multor grupuri folclorice din Bulgaria, Serbia, Portugalia, Macedonia, Columbia, Croația, Mexic, Grecia, Coreea de Sud, la care s-au adăugat ansambluri din țară.

Pe 4  august, spectacolul s-a mutat la Bicaz, iar sâmbătă, 5 august, elegantul Amfiteatru de la Târgu Neamț, străjuit de umbra Cetății Neamț, a fost gazda spectacolelor oferite de formațiile participante din mai multe colțuri ale lumii și a recitalurilor susținute de Vasilica Tătaru și Laurențiu Marian.

Diversitatea porturilor populare, a muzicii și tradițiilor din mai multe culturi a captivat publicul prezent în Târgu Neamț și a oferit un binemeritat moment de relaxare și conectare la energia de pe scenă.

Finalul ediţiei curente este programat să aibă loc în Piatra-Neamț astăzi, duminică, 6 august, când este organizat SPECTACOLUL DE GALĂ (ora 19:00), în cadrul căruia publicul nemțean va putea lua parte la Concertul extraordinar susținut de Paul Surugiu – Fuego, alături de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”.

Reamintim că în cadrul ediției de anul acesta a avut loc Colocviul Internațional de etnografie și folclor „Zestrea Moldovei”, la care au fost invitați să participe specialiști din întreaga țară. Colocviul s-a desfășurat zilnic, până pe 5 august, la Grand Hotel Ceahlău.

Cu ajutorul acestora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a mai inițiat, în cadrul Festivalului, o serie de Ateliere de dans tradițional (în Parcul central din Piatra-Neamț, între 3 și 5 august). În ideea reintegrării jocului tradițional românesc în viața noastră de zi cu zi, Atelierele au adus în mijlocul orașului bucuria și obiceiurile satului din zilele de sărbătoare.

Alături de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și Consiliul Județean Neamț, parteneri sunt Primăria și Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț, Primăria și Consiliul Local al orașului Târgu Neamț și Primăria și Consiliul Local al orașului Bicaz.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” reprezintă de fiecare dată un adevărat triumf al tradițiilor și diversității culturale. Acest eveniment cultural remarcabil aduce împreună oameni din diferite țări și  oferă oportunitatea de a celebra și de a împărtăși valorile culturale care ne definesc pe fiecare în parte. Organizatorii merită toate felicitările pentru eforturile lor și pentru că au adus laolaltă atât de multe comori culturale din toate colțurile lumii în inima județului Neamț.

Mai multe detalii despre formațiile participante puteți citi în articolul de mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate