Cetățenii întreabă, Poliția de Frontieră răspunde: în ce condiții o persoană fizică poate ieși/intra din/în România cu un autovehicul înmatriculat pe numele altei persoane?

„Pentru că este vremea concediilor și mulți dintre voi alegeți să tranzitați frontiera de stat, începând de astăzi vom publica răspunsurile la o serie de întrebări de interes care ne sunt adresate frecvent:

🔹 În ce condiții o persoană fizică poate ieși/intra din/în România conducând un autovehicul înmatriculat pe numele altei persoane fizice sau juridice❓

☑ Circulația unui mijloc de transport în traficul internațional este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980.

☑ Potrivit actelor normative menționate, la trecerea frontierei de stat a României, conducătorul unui autovehicul trebuie să prezinte la control permisul de conducere valabil și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

☑ În acest context, având în vedere aspectele prezentate, precizăm faptul că personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.).

🔹 Este necesară prezentarea unei procuri legalizate pentru a fi permisă trecerea frontierei cu un autoturism înmatriculat pe numele altei persoane❓

☑ Personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.).

☑ În ceea ce privește conținutul normelor legale naționale aplicabile în statele pe care doriți să le tranzitați, referitoare la modul în care este reglementat dreptul de a conduce un autovehicul care nu este înmatriculat pe numele conducătorului auto, apreciem oportun a vă adresa reprezentanțelor diplomatice ale acestor state, pentru a obține informațiile necesare”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Info/Foto: Poliția de Frontieră Română

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate