Cine e în spatele firmei care va reabilita puntea de la ștrand cu 1.865.876,82 lei

Reabilitarea punții de la ștrand a fost câștigată de asocierea a două firme: Entum SRL & Azimut Com SRL. Contractul în valoare de 1.865.876,82 lei a fost semnat ieri de primarul Andrei Carabelea.

Prima firmă, Entum SRL, e o firmă mică ce are cifre de afaceri anuale mai mici decât contractul de la la Piatra-Neamț, dar, în schimb, a doua firmă, SC Azimut Com SRL, este una bine cunoscută în zona păstorită de UDMR, adică Harghita/Covasna/Mureș. Acum firma este pe pierdere, probabil de asta a și participat în asociere cu altă firma la licitația de la Piatra-Neamț, dar înainte firma aceasta rupea normele cu contracte de zeci de milioane de lei până ce DNA-ul i-a tras frâna de mână.

SC Azimut Com SRL îl are ca administrator și acționar unic pe Molnar Aron-Gabor, fiul fostului ministru, Molnar Anton, trimis în judecată de DNA pentru combinații cu această firmă și cu cei de la Administraţia Naţională „Apele Române”. Am amintit de faptul că este fiul fostului ministru, deoarece procurorii DNA scriau în rechizitoriu de trimitere în judecată că ”Deşi numitul Molnar Aron-Gabor figurează ca administrator al SC Azimut Com SRL , de administrarea faptică a societăţii se ocupă tatăl său, inculpatul Molnar Anton.” Ca să nu o lungim mult, dar nici să nu lăsăm povestea în aer, Anton Petru Molnar, administrator al Azimut Com SRL Acăţari, județul Mureș, a fost condamnat definitiv la pedeapsă cu executare pentru cumpărare de influență pentru contracte de lucrări hidrotehnice în valoare de 295.037.846 lei.

Desigur că acum firma în discuție este curată și în regulă, iar faptul că sunt multe legături trainice între PNL Neamț și cei de la Ape de unde luase firma mai sus menționată contracte prin corupție sunt doar supoziții, chiar dacă fostul șef pus de PNL la Apele din Neamț este trimis în judecată de DNA pentru corupție, chiar dacă alți membri PNL Neamț au trecut prin funcții tot pe la cei pe la Ape și chiar dacă fostul șef al PNL Neamț a fost fugărit din fruntea partidului după ce a fost trimis în judecată de DNA tot pentru suspiciuni de corupție tot pe la Ape (a fost achitat). Toate acestea sunt suspiciuni răutăcioase ale presei care se opune progresului și e plătită de partidele rele.

Dacă o astfel de firmă folosită în acte de corupție ar fi câștigat o lucrare scoasă la licitație de către consiliul județean, instituție condusă de PSD, probabil, la această oră scandalul era cât casa, echipa de zgomot și presa ținută în viață de PNL ar fi făcut spume iar liberalii erau cu găleți, fulare și pancarte pe scările CJN.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate