”Cine vrea să încalce legea la Roznov să o facă pe propria răspundere, nu cu ajutorul consilierilor locali PSD de la Roznov.” – Ciprian Șerban, președintele PSD Roznov și parlamentar de Neamț

De ceva timp, la Roznov sunt discuții în consiliul local pe tema legalității unor proiecte. Mai concret, consilierii PSD se opun la unele proiecte, motivând că sunt ilegale, iar, de cealaltă parte, unii din zona politică liberală spun că de fapt cei din opoziție ar avea alte interese.

Pentru a lămuri care este situația l-am contactat pe domnul Ciprian Șerban, deputat de Neamț și președinte al PSD Roznov, care a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări.

Domnule Ciprian Șerban, au fost câteva discuții neoficiale în zona politico-administrativă a orașului Roznov care vă privesc direct din punct de vedere politic.
În primul rând, se discută la nivelul consiliului local că aleșii consilieri locali PSD s-ar opune executării silite a unui afacerist local, domnul Cicioc, care are datorii față de primărie și s-ar opune pentru că într-unul dintre spațiile sale ar fi sediul PSD. Ce ne puteți spune despre asta?

În primul rând nu avem niciun sediu în niciun spațiu al acestui domn. Am avut acum 2 ani un sediu de campanie timp de o lună de zile într-un astfel de spațiu, dar nu mai avem demult.
În al doilea rând este normal ca orice consilier local să se opună unei hotărâri care duce la o executare silită, deoarece nu este treaba consiliului local să decidă astfel de lucruri. Aceste lucruri sunt decise de instanțe de judecată și de executori judecătorești. Constat, cu dezamăgire, că după doi ani de mandat, domnul primar și echipa lui de juriști nu au înțeles că un consiliu local ia decizii legate de oportunitate și necesitate. Mai mult, executivul are competențe referitoare la încheiere/reziliere/executare ân concret a unui contract și nu deliberativul.

Dacă tot vorbim de ce fac consilierii locali PSD la Roznov, am văzut că au fost discuții legate de unele probleme de la noul departament DAS. Dacă sunteți la curent cu aceste lucruri și ne puteți oferi câteva detalii… Știm că aveți alte atribuții ca parlamentar, dar fiind și președintele PSD Roznov, dacă aveți informații despre primul subiect, poate știți și despre celelalte.

Da. Desigur că știu ce se întâmplă la consiliile locale din toate localitățile din colegiul meu, deoarece noi în PSD comunicăm și ne sfătuim de fiecare dată când sunt probleme.
Din câte știu de la colegii mei de la PSD Roznov, primăria este obligată să pună în funcțiune acest serviciu DAS care ar fi trebuit înființat demult, dar a fost un mare dezinteres față de persoanele nevoiașe din Roznov. Problema ar fi că realizarea acestui departament se face total netransparent, fără concursuri de angajare la vedere și cu multe suspiciuni de corupție, căci atât timp cât colegii consilieri locali PSD îmi spun dinainte pentru cine a pregătit primarul un post și persoana respectivă chiar apare pe post, e clar că ceva nu este în regulă. Și nu doar de cele 20 de angajări pe care s-a apucat primarul PNL să le facă este vorba, ci și despre achiziții inutile și scumpe cum ar fi mașina de serviciu pentru directorul DAS și altele. În condițiile în care în fiecare an, principala activitate de asistență socială din Roznov, adică Căminul Pentru Persoane Vârstnice Roznov este susținută cu câte 400.000 lei de la Consiliul Județean Neamț pentru că primăria nu are bani, să te apuci să cumperi mașini pentru directori din banii pe care nu îi ai, în loc să ajuți familiile nevoiașe din Roznov, este chiar nesimțire.
Da. Știu problemele din CL Roznov și proiectele la care se opun colegii mei consilieri locali PSD și nici nu prea am avut ce să discut cu ei pe aceste teme pentru că au perfectă dreptate să se opună la ce este ilegal și profund imoral.

De ce nu se încearcă să se colaboreze cu primarul sau cu consilierii locali PNL de la Roznov?

Noi suntem și am fost deschiși întotdeauna la colaborare, dar, din păcate, unele idei ale primarului sunt așa de ilegale că au început să nu mai fie votate chiar de unii dintre consilierii lui. Putem colabora, putem să negociem politic, putem lăsa de la noi, dar niciodată dincolo de lege. Cine vrea să încalce legea la Roznov să o facă pe propria răspundere, nu cu ajutorul consilierilor locali PSD de la Roznov.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate