Ciprian Șerban, Deputat: „Proiectarea Secțiunii 3 a A8 (Leghin-Târgu Neamț) va începe de la 1 februarie 2024. Este o certitudine”

Proiectarea Secțiunii 3 a A8 (Leghin-Târgu Neamț) va începe de la 1 februarie 2024. Este o certitudine.”, a transmis Deputatul Ciprian Șerban într-o postare recentă. Potrivit declarației sale, CNAIR a emis deja ordinul de începere a proiectării, iar etapa va dura 6 luni. „Construcția propriu-zisă, care urmează perioadei de proiectare, va avea o durată de 24 de luni.”, a mai relatat Deputatul.

Așadar, constructorul român desemnat pentru această secțiune a autostrăzii are la dispoziție o perioadă de 24 de luni pentru a finaliza lucrările. Acest pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune va contribui semnificativ la facilitarea transportului și la conectarea eficientă a localităților.

Fondurile necesare pentru proiectarea și construcția acestei secțiuni de autostradă, în valoare de 1,56 miliarde de lei (fără TVA), au fost asigurate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă strategică are scopul de a îmbunătăți infrastructura țării și de a stimula dezvoltarea economică, astfel încât autostrada să fie operațională și să intre în circulație până la sfârșitul anului 2026.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate