Ciprian Șerban, liderul parlamentarilor PSD: „Actul de guvernare e mai important decât păruiala politică”

Liderul parlamentarilor PSD, Ciprian Șerban, a făcut recent o analiză a contextului politic în care se situează actuala coaliție PSD-PNL, afirmând că „actul de guvernare e mai important decât păruiala politică”.

Deputatul PSD a subliniat dificultățile majore cu care se confruntă România: deficitul semnificativ și datoria publică impresionantă.

„Am spus-o mereu: momentul în care PSD și-a asumat intrarea la guvernare, alături de PNL, este unul extrem de dificil. România înregistrează un deficit enorm și o datorie publică uriașă”, a declarat deputatul.

Într-o poziție în care trebuie să asume direcția reformelor, deputatul a subliniat că problema reală se află în interiorul PNL, partenerul de coaliție. Din păcate, acest partid se confruntă cu un conflict intern, în care unii membri sunt în favoarea reformelor, în timp ce alții par a fi mai preocupați de aspectele politice interne decât de buna guvernare a țării.

„Disputele cu acești contestatari din PNL nu rezolvă problemele României și ale cetățenilor”, a punctat deputatul Șerban.

Ciprian Șerban a avertizat că, în eventualitatea în care elementele contestatare vor câștiga teren în PNL, consecințele pot fi grave, poate chiar până la punctul în care coaliția guvernamentală să fie compromisă, iar Premierul să-și depună mandatul.

„Niciun moment nu încercăm să amenințăm pe cineva. Este doar o posibilă consecință a iresponsabilității unor contestatari din PNL, care ar putea ajunge să guverneze alături de USR”, a subliniat el.

El a adăugat că o astfel de formulă de coaliție a mai fost testată în trecut și a avut efecte negative semnificative asupra țării. În această privință, Șerban a atras atenția că acești contestatari vor trebui să-și asume responsabilitatea pentru instabilitatea politică ce va urma.

„Oprirea reformelor contestate, acum, va avea consecințe grave: blocarea fondurilor europene pentru România, amendarea țării cu 0,5% din PIB și creșterea dobânzilor la care ne împrumutăm. O parte semnificativă din taxele plătite de români vor fi direcționate către plata acestor dobânzi”, a explicat deputatul.

De asemenea, el a adus în discuție lipsa de coerență a contestatarilor din PNL, întrebând retoric de ce nu s-au ridicat obiecții în momentul în care formula de coaliție PNL-USR a creat un Plan Național de Redresare și Reziliență dezavantajos pentru România.

În final, deputatul Șerban a afirmat că PSD își asumă rolul de inițiator al reformelor menite să scoată țara din criză, însă a pus sub semnul întrebării dacă PNL va rămâne alături de această direcție până la capăt.

Declarația completă mai jos:

Actul de guvernare e mai important decât păruiala politică!

Am spus-o mereu: momentul în care PSD și-a asumat intrarea la guvernare, alături de PNL, este unul extrem de dificil. România înregistrează un deficit enorm și o datorie publică uriașă.

PSD își asumă reformele

Problema este, însă, la PNL, care, în acest moment este divizat: sunt membri care susțin reformele, dar sunt și lideri mai preocupați de mizele politice interne decât de buna guvernare a țării.

Disputele cu acești contestatari din PNL nu rezolvă problemele României și ale cetățenilor.

Din păcate, dacă politrucii vor deveni dominanți în PNL, este clar că nu mai poate funcționa Coaliția și este normal ca Premierul să își depună mandatul.

Nu amenințăm pe nimeni. Este o consecință posibilă a iresponsabilității unor contestatari din PNL, care vor fi obligați să își asume guvernarea alături de USR.

Formula aceasta a mai fost și a distrus țara. Ei vor răspunde pentru instabilitatea politică ce va urma.

Oprirea reformelor contestate, acum, va însemna: blocarea fondurilor europene pentru România, amendarea țării noastre cu 0,5% din PIB, creșterea dobânzilor la care ne împrumutăm. O mare parte din taxele plătite de români vor merge pentru plata acestor dobânzi.

Acești contestatari va trebui să explice românilor tot acest dezastru. Credeți că o vor face? Atunci când formula PNL-USR a scris un PNRR dezastruos pentru România, de ce contestatarii de azi nu au avut nicio obiecție?

PSD își asumă reformele care vor scoate România din criză. Va rămâne PNL alături de noi până la capăt?

Ciprian Șerban

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate