CJ Neamț invită nemțenii și turiștii să savureze atmosfera de Crăciun, în centrul municipiului Piatra-Neamț

CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ

COMUNICAT DE PRESĂ

29.XI.2023

  • Instituția este principalul organizator al evenimentului prin care în perioada 1 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024 se marchează într-un mod deosebit sfârșitul de an și intrarea în Noul An

Nemțenii și turiștii care ajung în județul nostru începând de vineri, 1 decembrie, și până la Sfântul Ioan, în 2024, sunt invitați de către Consiliul Județean Neamț să participe la marea sărbătoare a Crăciunului și Anului Nou, care se organizează în centrul municipiului reședință de județ.

În ședința extraordinară de pe 28 noiembrie, consilierii județeni au aprobat în unanimitate participarea forului legislativ nemțean la organizarea evenimentului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului“, alături de administrația publică locală și Camera de Comerț și Industrie Neamț.

„Am căutat soluții și alături de Primăria Piatra-Neamț și Camera de Comerț și Industrie vom realiza un eveniment deosebit, pentru toți cei care iubesc Crăciunul și atmosfera caracteristică sărbătorilor de sfârșit de an. Trăim într-o zonă înțesată de tradiții, de obiceiuri specifice Nașterii Pruncului Iisus și Anului Nou, și nu putem să nu le punem în valoare, inclusiv prin astfel de evenimente, care înglobează colindele, urăturile, atmosfera de voie bună, nelipsitul Moș Crăciun cu darurile sale. Așa se explică și susținerea totală a colegilor mei din Consiliul Județean, cărora le mulțumesc pentru că au votat participarea instituției noastre ca principal organizator al acestui eveniment. Prin intermediul Centrului pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare», instituție finanțată și aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, urmărim să aducem nenumărate bucurii tuturor iubitorilor atmosferei Sărbătorilor de Iarnă. Așadar, îi așteptăm pe toți cei interesați de evenimentul nostru, vineri, 1 decembrie, la ora 18, ca împreună să ne bucurăm de străpungerea întunericului de către zecile de mii de beculețe care se vor aprinde la Curtea Domnească din Piatra-Neamț. Îmi doresc din tot sufletul să petrecem cu bucurie sărbătorile care urmează“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Vizitatorii la tradiționalul „Târg de Crăciun“ vor avea la dispoziție o ofertă culinară care va satisface toate gusturile, băuturi alcoolice și nonalcoolice, posibilitatea de a achiziționa diverse cadouri, dar și șansa de a asculta tinere talente locale, care vor susține minirecitaluri pe scena amplasată la Curtea Domnească. La noaptea dintre ani, nemțenii ș turiștii prezenți în centrul orașului se vor bucura de un spectacol specific Revelionului. În fiecare zi din cele cinci săptămâni cât durează evenimentul, se vor asigura participanților diverse surprize care să le bucure sufletele și să le creeze amintiri de neuitat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate