CJ Neamț va preda cele 21 de autobuze electrice societății Troleibuzul. În curând vor intra pe traseu, în Piatra-Neamț

În ședința de Consiliu Județean Neamț de marți, 8 august, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre care vizează concesionarea directă către SC Troleibuzul SA a bunurilor achiziționate prin acordul de parteneriat încheiat între CJ Neamț și Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre 21 de autobuze electrice, 21 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dragoș Chitic, are, prin atribuțiile funcției, implementarea acestui proiect de modernizare a infrastructurii de transport în comun.

„În ședința extraordinară a CJ Neamț din 8 august vom preda autobuzele la societatea Troleibuzul, care este operatorul de transport. Consiliul Județean este cel care a achiziționat autobuzele, vor fi date în concesiune, urmând să se realizeze etapa următoare, clasificarea autobuzelor. Troleibuzul poate face lucrul acesta, dar după ce le are în concesiune. Am rugat să accelereze acest proces ca în două, maxim trei săptămâni să fie autobuzele pe traseu.

S-a respectat o procedură normală și firească. Din ceea ce eu știu, în acest proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării au fost mai multe localități care au achiziționat autobuze. În niciuna dintre aceste localități nu circulă încă pe traseu. S-ar putea să fim primul oraș care face lucrul acesta, în cadrul acestui proiect. Astfel, tot lotul de 21 de autobuze va fi predat odată societății Troleibuzul.

Săptămâna trecută s-a finalizat înmatricularea lor. Vestea bună aceasta este: în luna august este posibil să avem aceste autobuze pe traseu.”, a declarat vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic.

Mai jos puteți citi proiectul de hotărâre pentru ședința din 8 august:

Materiale-sedinta-extraordinara-din-08.08.2023-ora-14.00

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate