Clădirea Detașamentului de Pompieri Roman, reabilitată prin fonduri PNRR

Astăzi, 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență județean Neamț, s-a semnat Contractul de execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare Termică, Energetică și Modernizare Pavilion Administrativ Detașament de Pompieri Roman” cu S.C. PRO INSTAL S.R.L. care a fost declarată câștigătoare în urma derulării procedurii de achiziţie publică, ca urmare a anunțului de participare simplificat din SEAP cu nr. SCN 1134205/06.11.2023.

ISU Neamț în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, a implementat proiectul „Reabilitare Termică, Energetică și Modernizare Pavilion Administrativ Detașament de Pompieri Roman”, investiție ce beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne în data de 14.02.2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, OPERAȚIUNEA B2.1.b – Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități centrale, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B2.1.b/1, Runda 2.

Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Valoarea totală a proiectului este de 3.954.681,88 lei, la care se va adăuga taxa pe valoare adăugată în valoare de 751.389,56 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni. Conform prevederilor contractului semnat astăzi, termenul de finalizare al lucrărilor de proiectare și execuție este de 10 luni de la începerea lucrărilor, dar nu mai târziu de 12.12.2024.

Date de contact beneficiar:

Inspectoratul pentru Situaţii De Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ

Adresa: Municipiul Piatra-Neamț, Strada Cuejdi, nr.34, CP 610024, Județul Neamț

tel:0233/216.815, fax: 0233/211.666

e-mail: [email protected]

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate