CNAIR începe o anchetă de circulație pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzi

În zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, la nivel național se va desfășura Ancheta de circulație Origine – Destinație. Studiul se va desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR SA și vizează constituirea unei baze de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocării bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea rutieră din administrarea CNAIR SA. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

– originea plecării în cursă (ex.: București, Zalău);

– destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

– scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

– tipul mărfii (pentru vehicule transport marfă);

– numărul de pasageri (pentru vehicule de pasageri).

Precizăm că nu vor fi înregistrate date referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, informațiile solicitate fiind complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu operatorii, astfel încât acțiunea de colectare a datelor menționate să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Ancheta de circulație Origine – Destinație se va desfășura în intervalul orar 08:00-12:00 și 14:00-18:00, la nivelul DRDP Iași urmând a fi implicați aproximativ 450 de operatori, aferenți celor 75 de posturi amenajate pe rețeaua de drumuri naționale din administrare

transmite CNAIR

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate