„Cocoșul de Aur” și Asociația „Născută Înger” Piatra-Neamț, parteneriat pentru a trimite copiii la școală

„Cocoşul de Aur” Restaurant&Garden se implică pentru a trimite un copil la școală, în parteneriat cu Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Citiți și: Să trimitem împreună copiii defavorizați la școală. Strângere de fonduri a Asociației „Născută Înger” Piatra-Neamț

Începând cu 19 august Cocoșul de Aur a lansat campania „Trimitem un copil la școală”.

Mai este foarte puțin și începe școala. Părinți și copii, deopotrivă, așteaptă cu emoție și bucurie ziua de 5 septembrie, prima zi de școală.

Într-o situație ideală, toți copii ar trebui să aibă pregătit ghiozdanul pentru școală, cu strictul necesar de rechizite, hăinuțe frumoase sau uniformă. Dar, pentru mulți dintre copii din România, acesta este doar un vis. Pentru mulți dintre părinții copiilor de vârstă școlară, începutul școlii este doar o altă situație în care vor trebui să spună „Nu am”.

41,5% dintre copiii din România trăiesc în sărăcie și risc de excluziune socială, țara noastră fiind pe primul loc la acest capitol, în clasamentul țărilor UE. În mediul rural, situație este și mai dură. Unul din doi copii este afectat de sărăcie. Sărăcia este unul din factorii importanți ce influențează abandonul școlar. Și aici, țara noastră se numără printre fruntașii Europei.

Copiii de azi sunt cetățenii de mâine. În lipsa educației, ei vor deveni o povară apăsătoare pentru societate. Dar, asigurându-le accesul la învățământ, ei vor deveni motorul ce aduce plus valoare comunității și țării.

Până pe 5 septembrie, lansăm, în parteneriat cu Asociația Născută Înger și Carmen Suciu, campania „Trimitem un copil la școală”.

Vă așteptăm în locația noastră (n.r. orientativ zona Unic din Piatra-Neamț) să contribuiți și voi la viitorul unui copil cu un caiet, un penar, un ghiozdănel sau orice alte rechizite. Noi le adunăm, completăm cu ce mai trebuie, apoi, un voluntar al Asociației le va duce acolo unde este nevoie. Dacă vă este mai simplu să contribuiți cu bani, veți putea să o faceți în urna pentru donații, pusă la dispoziție de partenerii noștri de la Asociația Născută Înger.

Se spune că o societate este atât de puternică pe cât este cel mai slab membru al său. Haideți să nu fim indiferenți și să ajutăm acești copii să devină membri puternici și de bază ai viitorului.”, transmit cei de la Cocoșul de Aur.

Ce ar trebui să conțină un ghiozdan? Minim:

  • 5 caiete de dictando noi
  • 5 caiete de matematică noi
  • un penar echipat cu: stilou, creion, culori, carioci, radieră noi
  • o riglă
  • un foarfec
  • lipici nou
  • hârtie glasse
  • 3 blocuri de desen noi
  • un set de pensoane noi

Puteți dona atât cât puteți: un caiet, un set de creioane, un ghiozdan. Ce face Asociația? Se asigură că fiecare copilaș va primi un ghiozdan echipat pentru a începe școala în forță.

Uneori, Dumnezeu îți poate trimite ajutorul de care ai nevoie prin moduri în care nu te aștepți.

Cristian Ouatu

Zilele trecute, Asociația noastră a fost contactată de Departamentul de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Cocoşul de Aur Restaurant & Garden, pentru a ne anunță că au inițiat o campanie de strângere de fonduri și rechizite pentru copiii din familii defavorizate, Asociația noastră fiind beneficiarul direct al acestei campanii.

Prin bunăvoința domnului Cristian Oatu, pe terasă a fost amplasată o urnă pentru donații și tot acolo, persoanele care doresc, pot aduce rechizite ce vor ajunge la copiii pe care Asociația noastră îi are în grijă și care nu-și permit acest efort financiar.

La sfârșitul campaniei, pe 4 septembrie, cei de la Cocoşul de Aur vor completa lista de rechizite și vor oferi un prânz cald pentru 30 dintre copiii ce vor avea o șansă în plus la o viață mai bună, datorită acestui gest generos.

Vă rugăm să nu rămâneți indiferenți și să vă alăturați celor de la Cocoşul de Aur în acest demers de bunătate și solidaritate pentru copii mai puțin norocoși. Mulțumim încă o dată binefăcătorilor noștri, în special domnului Cristian Ouatu, un om care și-a arătat deschiderea și disponibilitatea de a fi alături de aceste suflețele minunate de copii.”, transmite Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț – Carmen Suciu.

Pentru donații, cu mențiunea „Un copil la școală”:
RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
Revolut 0742451007

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate