COD GALBEN de ploi și vijelii urmat de caniculă în NEAMȚ – Temperatura va ajunge la 36 de grade

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 11 – 22 iunie, ora 22
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

__________________________________________

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă
Interval de valabilitate: 22, 23, 24 iunie
Zone afectate: conform textului

      Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate