COD ROȘU – vortex polar. Circulație închisă pe drumurile din Iași și Botoșani. ISU Neamț recomandă evitarea traficului pe E85

Astăzi, 5 aprilie, începând cu ora 21:30, din cauza fenomenelor meteorologice extreme și pentru siguranța vieții cetățenilor, CNAIR și Poliția Rutieră au luat decizia închiderii circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe raza județelor Iași și Botoșani.

Precizăm că această masură se aplică și mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani si Iași. Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum!

Evitați deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase.

Drumarii de la CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația rutieră în condiții de siguranță imediat ce fenomenele meteorologice vor permite acest lucru.

Va rugăm să vă informați dim surse oficiale înainte de a pleca la drum.

De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveti autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar.

Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a potențialelor efecte și eficientizarea misiunilor de răspuns, la nivelul IGSU s-a dispus măsura suplimentării forțelor și a mijloacelor de intervenție locale cu personal și tehnică astfel:

✔ pentru ISU IAȘI:

❗1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU MS
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU BZ
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU VN
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 șenilate de la ISU GL

✔ pentru ISU BOTOȘANI:
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU BN
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU CV
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU HR
❗1 autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU SV

Totodată, pentru protecția populației din județele aflate sub incidența codului de vreme severă, vor fi transmise mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Recomandăm populației să adopte un comportament preventiv și să respecte măsurile de autoprotecție pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune viața în pericol.

ISU Neamț anunță că a fost transmis mesaj RO-ALERT pentru a facilita deplasarea forțelor și mijloacelor de intervenție către județele Iași și Botoșani:

ATENȚIONARE DE DEPLASARE pe drumul național DN 2 (E85)
Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a sprijini accesul forțelor de intervenție evitați deplasările inutile pe sectorul Secuieni – Castelul de Apă.

NU UITAȚI!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate