Colegiul Medicilor din România amenință cu suspendarea medicilor ale căror opinii „nu sunt validate ştiinţific”

Colegiul Medicilor din România a mediatizat astăzi, 12 februarie, un comunicat de presă din care reiese faptul că se iau măsuri legale pentru ca medicii care își exprimă opinia în spațiul public să poată fi suspendați dacă opiniile acestora „nu sunt validate științific”.

Măsura a fost luată după ce la Parlamentul României a fost organizată vineri, 10 februarie, o conferinţă în care mai mulţi medici, ale căror nume au devenit cunoscute în perioada pandemiei de COVID, au exprimat puncte de vedere împotriva vaccinurilor şi a măsurilor luate pentru gestionarea pandemiei. Conferința cu titlul „Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu față medicală?” a reunit aproximativ 80 de medici, activiști civici și personalități publice și a pus în discuție tema numeroaselor controverse care au apărut în timpul pandemiei de Coronavirus și după ridicarea restricțiilor medicale impuse de autorități.

Conferința în format video poate fi urmărită aici – click.

„Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a susţinut şi a demarat modificări legislative – propuneri de texte de lege pe care le-am înaintat Parlamentului României – care să permită sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi poate periclita sănătatea publică”, declară prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiul Medicilor din România.

Comunicatul Colegiului Medicilor din România a apărut în AGERPRES pe 12 februarie 2023 și poate fi citit integral aici – click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate