Colonelul Găman Claudiu, despre tragedia din ATI: „Se putea evita acest eveniment nefericit”

În cadrul ultimei conferințe de presă a partidului AUR, noul membru al formațiunii politice, Colonelul Claudiu Găman, a fost rugat să își exprime opinia cu privire la excluderea clădirilor medicale de la normele ANTIEX și implicit despre tregedia din Spitalul Județean de la Piatra Neamț.

Robert Iosub: Acum câțiva ani s-a dispus la nivel parlamentar și după aceea guvernamental să se excludă de la normele ANTIEX, pentru a nu investi bani, tot ce înseamnă zonă de minerit și tot ce înseamnă zonă de clădiri medicale și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat la noi la Neamț, unde nu avem obligația să avem norme ANTIEX, putem să facem ce vrem la oxigen. Cum comentați acest lucru: au fost excluse de la normele ANTIEX  încăperile medicale.

„Din punctul meu de vedere,  al ofițerului care și-a desfășurat activitatea 25 de ani, nu mai pun academia patru ani, consider că această măsură nu este corectă, și nu este singura măsură care a fost deciferată, ca să spun așa, pentru excluderea unor măsuri de securitate la incendiu, nu numai la spitale sau mine, chiar și în alte instituții și sper ca din această poziție și dacă o să am posibilitatea la nivel central să pot face anumite propuneri de revizuire ale acestor legi, hotărâri de guvern și chiar cred că o să reușim până la urmă să finalizăm și un normativ care este în vigoare la acest moment încă din anul 1999 pe partea de securitate la incendii și nici acum nu a fost revizuit.”, a transmis Claudiu Găman.

Robert Iosub: Considerați că, de exemplu, la Spitalul din Piatra Neamț, unde s-a produs această tragedie, ar fi putut să se ajungă la această tragedie dacă se respectau normele minime, să aibă măcar un senzor de fum ca să nu poată folosi foc deschis sau altceva?

Consider că erau implementate anumite măsuri de securitate la incendiu, dar cred că partea de organizare împotriva incendiilor nu a fost, ca să spun așa, la parametrii de sută la sută și se putea evita acest eveniment nefericit, ca să spun așa.”, a mai transmis Colonelul.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate