Comercianți amendați că își parchează autoutilitarele pentru marfă în Piața Centrală

Piața Centrală din municipiul Piatra-Neamț a devenit tot mai aglomerată în aceste zile, odată cu debutul vânzărilor materialului săditor. Poliția Locală face razii în această perioadă pentru a identifica autovehiculele parcate necorespunzător în zonă. Nu se precizează, însă, unde în altă partă ar putea comercianții să își parcheze mașinile cu care transportă marfă…

Mulți comercianți prezenți la standurile amenajate în acest sens, încalcă cu bună știință prevederile legale și parchează autoutilitarele cu care își transportă marfa, în parcarea publică destinată autovehiculelor cu masa totală sub 3,5 tone.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și agenții Biroului Siguranță Rutieră au început să aplice și sancțiuni contravenționale (3), ultima dintre ele, în valoare de 700 de lei, unui vânzător de flori care nu a înțeles că în Piatra-Neamț, potrivit HCL 228/2021 ”este interzisă staționarea și parcarea în parcări de reședință/cu plată sau în orice alte locuri de pe domeniul public sau privat al municipiului, a autoutilitarelor și autovehiculelor de transport persoane, care, prin dimensiunile lor, pot stânjeni circulația”.

Reamintim că parcarea autovehiculelor de transport marfă, în parcarile cu plată din Piața Centrală, este interzisă pentru că traficul rutier este astfel îngreunat și se creează blocaje rutiere.

a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate