COMES livrează cel mai mare utilaj petrolier românesc din ultimii ani. Din Neamț spre Israel, pe mare

Compania nemțeană COMES pregătește livrarea în noaptea această a celui mai mare utilaj petrolier din România, din ultimii ani.

Este vorba despre cel mai complex echipament fabricat în COMES România după 1990, o coloana de absorpție de 150 tone, 50 m lungime, 4.7 m diametru, la care au participat peste 200 de angajați.

A fost un proiect challenging, dat fiind gabaritul și complexitatea elementelor tehnologice interioare, 24 seturi de serpentine și talere.

Coloana a fost contractată în februarie 2021 de către grupul Haifa, o corporație internațională privată care produce, în principal, azotat de potasiu pentru agricultură și industrie, nutrienți speciali pentru plante și fosfați alimentari.

Gazul de proces se deplasează în partea de sus prin coloana de absorbție și soluția este transferată în faza lichidă, astfel îndepărtată treptat din gaz. Lichidul acumulează substanța dizolvată în partea de jos prin coloana. Materialele de construcție sunt 100% din Oțel Inoxidabil, iar corpul virolei măsoară 20’’ în grosime.

Coloana este transportată rutier, sub escortă, din atelierele COMES către portul Constanța, apoi pe Marea Neagră către Israel.

Suntem mândri că am finalizat un proiect atât de solicitant și, mai presus de toate, să colaborăm cu o companie importantă precum Haifa Group.
Determinați să obținem rezultate importante împreună!

transmite compania.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate