Compania COMES din Săvinești investește milioane de euro în extinderea capacității de producție a utilajelor agabaritice pentru rafinării și combinate

Societatea COMES din Săvinești-Neamț, Compania Mecanică de Echipamente Speciale, lider naţional în domeniul de țiței și gaze, este producător pe piaţa de utilaje tehnologice sub presiune pentru industria de petrol şi gaze, industria chimică/petrochimică, energetică şi nucleară.

Produsele COMES sunt, cu precădere, pentru trei ramuri industrale: rafinării, combinate chimice şi petrochimice şi companii de gaze naturale, fie interne, fie externe. Necesităţile clienţilor din aceste trei sectoare industriale reprezintă echipamente sub presiune cu greutăţi de până la 200 de tone.

Majoritatea acestor echipamente de dimensiuni impresionante aferente noilor contracte pe piața internațională (30 de țări) se vor executa în nouă hală de producţie ce ar urmă să fie gata până la sfârșitul acestui an. Investiţia în valoare de 5 milioane de euro este pentru extinderea unei hale de producţie, proiectată pentru fabricarea de echipamente metalice complexe de sute de tone. Hala nouă va fi dotată complet cu echipamente moderne de debitat şi sudat confecţii metalice.

„Dorim să începem investiţia nouă la începutul anului viitor, iar până în septembrie să fie finalizată extinderea halei de producţie. Această investiţie va creşte numărul salariaţilor cu încă 50“, a declarat pentru Ziarul Financiar Anton Ioan Măzărianu, directorul general al companiei şi acţionar majoritar al Comes.

Compania de succes din Săvinești va încheia anul cu o cifră de afaceri de 18 milioane de euro. Viitorul sună bine și ambițios. Se dorește creșterea cifrei de afaceri în 2023 la 25 de milioane de euro, având în vedere extinderea contractelor pe piața din Orientul Mijlociu, Europa și Nordul Africii.

Utilajele se produc la COMES și pentru cele patru rafinării din România, Petromidia Constanţa,  Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti. În afară de rafinării, utilajele ajung şi la combinatele chimice Azomureş Târgu Mureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteză Oradea. Este deservită şi industria de gaze naturale, adică Romgaz, Transgaz şi Inspet. Altfel spus, pentru rafinăriile, combinatele chimice şi industria de gaze naturale din ţară COMES este furnizorul numărul 1 de echipamente statice, de proces sau cu certificate ISCIR.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate