Complexul Muzeal Național Neamț: Anuala internațională de pictură grafică, sculptură și fotografie, ediția a XIX-a

Joi, 30 noiembrie 2023, la Muzeul de Artă din Roman, se deschide a XIX-a ediție a expoziției colective de pictură, grafică, sculptură și fotografie. O expoziție cu tradiție, care oferă artiștilor și publicului iubitor de frumos, o întâlnire cu arta, într-un dialog vizual, cromatic și emoțional de înaltă ținută artistică.

Anuala s-a impus, de-a lungul fiecărei ediții, ca o manifestare emblematică pentru spațiul plastic romașcan. De la o manifestare locală aceasta s-a extins, adunând artiști din țară, aducând un plus de interes pentru public și artiști, ediția din acest an devenind internațională, prezentând pe simeze și lucrări semnate de artiști din străinătate, din colecții particulare, repuse circuitului expozițional.

Diversitatea stilistică, tematică, a viziunilor, oferă un limbaj plastic aparte care atrage atenția și invită la explorări vizuale de excepție. Lucrări conceptuale, clasice, altele cu valențe simbolice, figurative sau abstracte se reunesc pentru a oferi  un spectacol de culoare, forme, lumină.

Sunt prezentate pe simeze 140 de lucrări de pictură, grafică, sculptură și fotografie, semnate de 34 de artiști din Roman, Piatra-Neamț, Bârlad, Vaslui, Brașov, Bacău, Republica Moldova, Bulgaria, UK, Ungaria.

Expoziția va putea fi vizitată până în luna ianuarie 2024.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate