Complexul Muzeal Național Neamț și Maria’s Ladybugs au lansat colecția capsulă de bijuterii „CUCUTENI BY MARIA’S LADYBUGS”

Complexul Muzeal Național Neamț dezvoltă o nouă strategie de promovare a patrimoniului cultural aparținând culturii Cucuteni. În calitate de deținător al celui mai important patrimoniu cucutenian din țară, dar și din dragostea pe care o manifestă dintotdeauna pentru tot ce înseamnă istorie și arheologie, Complexul Muzeal Național Neamț a creat împreună cu partenerul local, MLB AC HANDMADE S.R.L, o colecție de bijuterii unică: COLECȚIA CAPSULĂ „CUCUTENI BY MARIA’S LADYBUGS”.

Designul bijuteriilor este inspirat din capodoperele artei decorative și figurative ale culturii Cucuteni, aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra-Neamț.

Scopul colaborării este acela de a crește notorietatea culturii Cucuteni în rândul publicului și de a aduce cât mai aproape de acesta formele și decorurile unice ale celei mai importante civilizații preistorice europene.

Obiectele de podoabă și cult au făcut parte integrantă din viața comunităților umane cucuteniene. Prin intermediul acestei colecții unice ne dorim să punem în valoare formele și decorurile capodoperelor artei cucuteniene. Atributele care stau la baza acestei colecții capsulă sunt: autenticitatea, unicitatea și naturalețea”, declară reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Precum Cucutenienii își frământau lutul pentru a modela renumitele vase, pe care le putem admira astăzi, la fel își plăsmuiește fiecare bijuterie și Maria’s Ladybugs. Ne leagă chiar și culorile distinctive ale acestei civilizații unice în Europa. Roșul, albul și negrul – pasiunea, puritatea și renașterea! Ne aduce cinste acest proiect prin care ne dorim promovarea celei mai mari și importante civilizații de pe meleagurile noastre”, a declarat Raluca Ciucanu, reprezentantul brandului Maria’s Ladybugs.

Colecția capsulă CUCUTENI BY MARIA’S LADYBUGS este disponibilă pe site-ul marialadybugs.ro și în magazinul Maria’s Ladybugs din Shopping City Piatra-Neamț.

Bijuteriile pot fi admirate și pe paginile de facebook și instagram ale Maria’s Ladybugs, precum și pe pagina de facebook a Complexului Muzeal Național Neamț.

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni face parte din Complexul Muzeal Național Neamț, instituție de importanță națională, care își aduce contribuția la dezvoltarea și consolidarea identității locale și regionale în context național și internațional.

Maria’s Ladybugs a pornit  acum 10 ani de la dragostea pentru handmade. Astăzi, în atelierul Maria’s Ladybugs există mașinării de ultimă generație, dar cea mai mare parte a lucrului este manual. Produsele Maria’s Ladybugs nu sunt doar simple bijuterii, ci sunt „Bijuterii create cu pasiune”!

(Complexul Muzeal Național Neamț)

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate