Comuna Borlești înflorește sub conducerea primarului social-democrat, George Mutu

Astăzi, 13 mai, a fost efectuată o vizită de lucru a primarului comunei Borlești, George MUTU, la toate proiectele aflate în derulare pe șantierele din comună, pentru a se analiza stadiul fizic al lucrărilor.

La nivelul conducerii Primăriei s-a luat decizia confecționării a unui număr de 5 stații pentru mijloacele de transport în comun de interes comun și județean, acestea fiind finalizate și urmează amplasarea lor în locurile solicitate de cetățeni. Toate acestea sunt executate în regim propriu de către Serviciul de Gospodărire Comunală, cu fonduri proprii.

Lucrările la sistemul de canalizare al comunei sunt în plină desfășurare, acestea aflându-se în graficul de execuție, de menționat fiind faptul ca prin hotărârea Consiliului local au fost alocate și sumele pentru cofinanțare.

Terenul de sport din curtea școlii Ruseni, este un alt proiect al actualei administrații, aici fiind realizate amenajarea șapelor de egalizare, amenajarea împrejurimilor cu pavele. Va urma în scurt timp montarea terenului sintetic și al nocturnei și se speră ca în ce mai scurt timp acesta sa fie dat în folosință.

La Monumentul Eroilor aflat în fața Căminului Cultural, a fost realizată consolidarea fundației și, conform proiectului de reabilitare, se vor efectua lucrări de placare cu marmură în perioada următoare.

Pentru înființarea și extinderea rețelei de gaz metan la nivelul comunei Borlești a fost obținut de la Transgaz avizul de construcție a SRM-ului necesar care are ca locație zona de intrare în Borlești dinspre Nechit, iar în perioada următoare vor reîncepe săpăturile necesare racordării la rețea dinspre Roznov.

Lucrările de reabilitare de la Școala Gimnaziala Borlești au ajuns la aproape 60%, în prezent acestea fiind axate pe amenajările din interior, precum și montarea în exterior a termosistemelor.

Proiectul prin care se dorește construirea de locuințe sociale la nivelul comunității se află la stadiul de execuție de 65%, în prezent fiind efectuate amenajări la interiorul clădirii și finalizarea la exterior a fațadei.

Centrul Social de lângă parcul Mastacăn a fost de curând recepționat, acesta fiind finalizat de puțin timp. În prezent au fost începute procedurile de achiziție a celor necesare la interior, respectiv mobilier și alte dotări. Lucrările de la Cantina Socială din aceeași zonă sunt și acestea în desfășurare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie efectuată recepția finală.

Pe tronsonul de drum aflat în reabilitare, care aparține de DC 126, sunt în desfășurare lucrări de consolidare a podețului transversal. După finalizarea acestuia, toată porțiunea de drum va fi asfaltată cu un al doilea strat, în același timp fiind construite și rigolele necesare.

„Ținem prin cele relatate mai sus sa aducem în atenția tuturor cetățenilor stadiul la care se află fiecare obiectiv în parte și să aducem mulțumiri pentru sprijinul acordat, dar în același timp să ne cerem scuze pentru disconfortul creat din cauza lucrărilor.”, a transmis primăria Borlești.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate