Comuna Ceahlău: Ursul a intrat într-o gospodărie, luând un porc și provocând pagube materiale

Un incident alarmant a avut loc în Comuna Ceahlău, satul Pârâul Mare din Județul Neamț, în care un urs a pătruns în gospodăria unui localnic, provocând pagube materiale semnificative. În ultimele seri, ursul a distrus gardul și ușa cotețului, apoi a luat un porc cu o greutate estimată între 170-180 de kg, traversând pârâul în drumul său.

Pozele surprinse în urma incidentului demonstrează cu claritate realitatea și gravitatea situației.

Recomandarea fermă adresată cetățenilor este să fie extrem de vigilenți și să respecte măsurile de precauție în vederea evitării unor întâlniri periculoase cu ursul.

În situații de acest gen, este important să se evite pe cât posibil apropierea de animalele sălbatice, în special în cazul speciilor mari și periculoase precum ursul. Este recomandat ca locuitorii să-și asigure în mod corespunzător proprietățile și animalele domestice, instalând garduri solide și luând măsuri de securitate adecvate.

De asemenea, este esențial să se informeze imediat autoritățile competente în cazul observării unui urs în apropierea localității sau a altor comportamente periculoase ale acestuia. Doar prin cooperarea între comunitate și autorități se poate acționa eficient pentru protejarea tuturor celor implicați.

În fața acestui incident nefericit, cetățenii sunt îndemnați să rămână calmi și să urmeze îndrumările și recomandările autorităților în vederea asigurării siguranței lor și a celor din jur.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri de siguranță în permanență!

sursa: Rosu R

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate