CONAF Neamț: „Maraton pentru Educaţie Antreprenorială” la Cinema Mon Amour, pe 29 mai

CONAF  NEAMȚ invită la evenimentul „Maraton pentru Educaţie Antreprenorială Your Future is Now!”, care va avea loc luni, 29 mai 2023, ora 12:00 la Cinema Mon Amour,  elevii şi profesorii interesaţi de domeniul antreprenorial, de concursul care se va desfăsura în cadrul evenimentului şi de informaţii de la antreprenori de top la nivel naţional.

Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială este organizat de Conaf Neamt în parteneriat cu ISJ NEAMȚ, ISJ BACĂU, Consiliul Judeţean Neamț, Primăria Piatra-Neamț.

Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre. Pe lângă contribuția adusă la crearea întreprinderilor sociale și la înființarea de noi întreprinderi, educația antreprenorială îi va ajuta pe tineri să își dezvolte capacitatea de inserție profesională și să manifeste un spirit „intraprenorial” mai accentuat în activitatea lor din cadrul organizațiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public și privat.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, antreprenori cu notorietate din întreaga ţară, elevi şi profesori din liceele din judetul Neamt si Bacau. Cu această ocazie se va desfăşura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei precum şi modalitatea de prezentare în faţa juriului.Primele 3 echipe din fiecare judet se vor califica in faza nationala,ce va avea loc pe 12 iunie 2023 la Bucuresti.

,,Educația antreprenorială în rândul tinerilor înseamnă dezvoltarea competențelor și stimularea gândirii antreprenoriale. Educația în parteneriat public-privat este esențială pentru formarea mentalitătii tinerei generații, prin educarea acestora în privința inițierii și dezvoltării unor afaceri profitabile pentru ei și comunitate.

Educația antreprenorială este esențială pentru buna dezvoltare a viitorului adult responsabil, creativ, inovativ, care poate identifica resurse și oportunități rapid.

Prin educație antreprenorială tinerii vor putea face legăturile între informațiile și cunoștințele obținute la cursuri și realitatea economică, astfel încât afacerea să fie una de succes.

CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin este alături de fiecare elev si pentru ca a înțeles puterea comunității va susține și crede in sansa fiecăruia dintre voi de a cunoaște succesul, de a deveni viitori antreprenori!” –a declarat Iulia Serban,Președinte Conaf Neamt.

În data de 10.12.2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC, au semnat  Acordul de Parteneriat–PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

În data de 06.09.2022 Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educației – (ME) au semnat pentru următorii 4 ani protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială” prin care vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

În baza Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat la nivel național, CONAF NEAMT  a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamt si Inspectoratul Judetean Bacau  pentru desfășurarea de ore de educație antreprenorială în școli și licee.

Astfel Conaf Neamt  a inițiat Maratonul de Educație Antreprenorială prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în liceele din municipiu Neamt si Bacau.

Doamna Cristina Chiriac, Președinta CONAF ne-a declarat „O societate puternică, este clădită pe o educație susținută de toți actorii implicați, prin activități concrete, incluse sau nu, pentru moment, în curicula școlară. Trebuie să fim conștienți atât noi, mediul antreprenorial, cât și instituțiile abilitate, părinții și profesorii de potențialul enorm pe care tânăra generație îl are. Acțiunile fiecăruia dintre noi trebuie să conveargă în direcția valorificării aptitudinilor, a înclinației, a inteligenței deosebite pe care copii generației acestea o au. Felicit sucursala Neamt pentru energia și capacitatea de a disemina prin acțiuni concrete, valorile la care fiecare dintre membrii noștri subscriu! Pentru CONAF, este anul convergenței și inputurile pe care mediul antreprenorial local le transmite prin fiecare sucursală, sunt neprețuite. Îmi doresc ca Martonul de educație antreprenorială să urce pe scenă elevi cu idei valoroase, într-un prim pas spre un succes antreprenorial bazat pe mentorat, curaj și imaginație!

Va asteptam alături de noi la „Maratonul pentru educaţie antreprenorialăYour Future is Now!”  la Piatra Neamt, luni,29 mai 2023 la Cinema Mon Amour începând cu ora 12:00!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate