Concurs național de eseuri: „Legile se aplică și pe net”

Elevii de liceu ai anului școlar 2023-2024 sunt invitați să participe, în perioada 8 iulie -18 septembrie, la un nou concurs național de eseuri „Legile se aplică și pe net”. Tematica generală a concursului se referă la comportamentul tinerilor pe internet și legislația aplicabilă în diferitele situații de utilizare a acestuia.

„Invit tinerii să fie curioși și să descopere efectele juridice ale prezenței lor online. Peste 75% dintre ei stau peste patru ore pe platforme de socializare, vizitează pagini de internet sau creează conținut. Îmi doresc ca, prin acest proiect, să înțeleagă că sunt protejați de lege împotriva abuzurilor online și că lipsa responsabilității din mediul virtual poate duce inclusiv la pedeapsa cu închisoarea. Internetul este o <<joacă serioasă>> și nu întotdeauna sigur. De câte ori nu am auzit de furtul din telefon al unor imagini și publicarea lor online fără acordul titularului. Sunt infracțiuni.” a declarat Alina Gorghiu, ministrul justiției.

Concursul este organizat de către Ministerul Justiției în baza Protocolului de Colaborare privind Educația Juridică semnat de Ministerul Educației – România, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România – UNBR.

Premiile sunt acordate de către Fundatia Vodafone Romania, prin programul Școala din viitor, care încurajează educatorii și elevii să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

Mai multe informații aici: https://www.just.ro/legile-se-aplica-si-pe-net-concurs…/

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate