Concursul ”Sanitarii pricepuți” – Echipajul Liceului Carol I Bicaz s-a clasat pe LOCUL I

TRADIȚIA CONTINUĂ!

Sâmbătă, 28.05.2022, la Școala Gimnazială Nr.5 – Piatra Neamț, s-a desfășurat etapa județeană a concursului pentru sănătate și prim ajutor ”Sanitarii pricepuți”, organizat în parteneriat de Societatea Națională de Cruce Roșie – filiala Neamț, ISJ Neamț și ISU Neamț.

Liceul Carol I Bicaz a fost reprezentat de elevi ai claselor a XI a A și a X a A, Gabriela Voaideș, Rodica Bîrsan, Mihaela Turnea, Andreea Andonescu, Bianca Ilica-Păun, Cosmina Capmoale, Alexandra Dandu și Marian Iaută, coordonați fiind de doamna profesor Roxana Dumitrașcu. Echipajul a fost format din cinci elevi și o rezervă. Doi elevi au avut rol de victimă. Concursul a cuprins două probe: una teoretică, la care echipajul liceului din Bicaz a obținut punctajul maxim și o probă practică – acordare de prim ajutor pentru două victime rezultate dintr-o explozie într-un atelier – plagă la nivelul antebrațului stâng , stop cardio-respirator.

Echipajul Liceului Carol I Bicaz a concurat cu alte cinci licee din Piatra Neamț (3), Târgu Neamț (1) și Săbăoani (1), s-a clasat pe LOCUL I și va reprezenta județul Neamț, în luna iulie, la faza națională a concursului.

În perioada de pregătire ne-au fost aproape ”seniorii-sanitari” – actuali și foști elevi ai Liceului Carol I Bicaz: Flavia Humă, Ionela Dandu, Dana Fîrțală, Irina Țăpuc, Olivia Nițu, Rareș Bârsan, Iulian Chirilă. Mulțumim mult, dragilor!Muțumim, de asemenea, pentru sprijinul financiar acordat de Asociația Părinților de la Liceul „Carol I” Bicaz. Felicitări tuturor, spor în pregătire și muuuult succes la etapa națională!

Liceul „Carol I” Bicaz

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate