Condiții de muncă inumane: Dacă vorbesc, sunt amenințați că vor fi dați afară. Totul se întâmplă într-un oficiu poștal de stat din Neamț

La oficiul poștal din cartierul Mărăței din Piatra-Neamț salariații sunt ținuți la muncă în condiții inumane. Din luna aprilie 2022 este tăiată apa și cei care lucrează aici își aduc apă de acasă și își fac nevoile pe unde apucă.

Nici căldură nu au avut până în luna decembrie 2022 când s-a făcut ceva la instalația de căldură, dar s-a făcut prost, deoarece funcționează 2-3 zile după care alte 2-3 zile nu mai au iar căldură până vine o firmă să încarce instalația defectă și probabil facturează.

Acest oficiu poștal deservește peste 23000 de locuitori din Piatra-Neamț și totul se întâmplă în niște condiții absolut infecte.

Dincolo de umilința de a lucra în aceste condiții, doi dintre ei ne-au spus sub protecția anonimatului că nu pot vorbi pentru că au fost amenințați că dacă se plâng vor fi dați afară și nici poze din interior nu pot să ne dea că au camere de supraveghere și riscă să fie dați afară dacă sunt prinși.

Toate aceste lucruri sunt posibile, deoarece instituțiile care ar trebui să vadă aceste lucruri, DSP, ITM etc. nu văd nimic,în timp ce liderii PNL se pozează cu poșta mare care a fost renovată și își numesc oameni în conducerea Poștei Române, ca să nu mai vorbim de suspiciunile de demiteri pe criterii politice ale unor angajați din Poștă care nu sunt agreați de unii lideri PNL.

E bine de știut că PNL Neamț are pus pe un post de director la Poșta Română pe Cristian Tapalagă (cel din centrul pozei care își citește discursul de pe hârtie). Un liberal care are venituri cu multe zerouri din această funcție și un apartament închiriat de Poștă în București cu 900 €uro/lună dar de asta vom vorbi într-un alt articol.

Cine apără dreptul acestor angajați la un minim de condiții de muncă?
Cine oprește umilința la care sunt supuși acești oameni?
Cine ar trebui să le redea acestor oameni dreptul constituțional la liberă exprimare, deoarece sunt efectiv ținuți în teroare și amenințați că sunt dați afară dacă vorbesc?
Suntem totuși în 2023 și avem pretenții de UE, NATO și civilizație. Nu poți umili în așa hal niște oameni doar pentru că ai controlul politic asupra unei instituții.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate