Condițiile în care se dau examenele pentru permis, în atenția prefectului Adrian Niță

Una dintre problemele despre care nu s-a prea vorbit până acum la Piatra-Neamț era cea a elevilor, instructorilor și examinatorilor care participă la examinările de la oraș pentru obținerea permisului de conducere. Plecarea în examen se face de ani de zile din zona stadionului, organizarea examinărilor și așteptarea până ce vine rândul la examinare petrecându-se sub cerul liber, uneori în ploaie sau ninsoare.
Cu intenția de a rezolva această problemă, prefectul județului Neamț, Adrian Niță a fost la fața locului să discute cu cei implicați.

Am mers într-una din diminețile trecute în parcarea de la Stadionul municipal din Piatra-Neamț și am discutat cu instructorii, cu reprezentanții școlilor de șoferi și cu cei care se pregăteau pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului, despre ce probleme întâmpină în acea zonă, de unde pornesc elevii cu examinatorii pe traseu.

Oamenii au dreptate – acolo nu este nimic amenajat, astfel încât atunci când sunt condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploile, vântul, viscolul – să se poată adăposti. Așa că voi solicita Primăriei Piatra-Neamț, atât direct, cât și prin intermediul consilierilor locali PSD, să aibă în vedere amenajarea unui spațiu în parcarea de la Stadion, sau alocarea unuia în spațiile existente acolo, astfel încât cei care au de susținut „orașul“ și instructorii care îi însoțesc să stea în condiții omenești până începe proba practică.

M-am bucurat că în timpul discuțiilor cu candidații și reprezentanții școlilor de șoferi nu am aflat că ar fi nemulțumiri la adresa activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț și nici legate de timpul lung pentru programări, deși am cunoștință de faptul că trece oarece vreme între proba teoretică și cea practică. Îmbucurător este că la noi nu e ca în alte județe, unde se așteaptă și câte 5 luni între sală și oraș! Voi face tot ce depinde de mine pentru a reduce intervalul dintre probe la mai puțin de o lună. Asta e o decizie pentru care mă voi zbate ca să se pună în practică! Sper ca și Primăria să aibă în vedere solicitarea mea pentru amenajarea unui spațiu de ședere temporară a candidaților și însoțitorilor care așteaptă susținerea probei de conducere, în parcarea de la Stadion.” a declarat prefectul Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate