Conducătorii auto care efectuează transport public de persoane, verificați de polițiști – amenzi de peste 11.000 de lei (IMAGINI)

La data de 22 august a.c., în intervalul orar 06-09.00 polițiștii rutieri au acționat în municipiul Piatra Neamț, Roman și în Târgu-Neamț pentru verificarea respectării normelor rutiere de către conducătorii auto care efectuează transport public de persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat aproximativ 75 de vehicule de transport persoane și alte 20 de vehicule, poliţiştii constatând 6 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 11.700 de lei.

Pe parcursul acțiunii a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În municipiul Roman, polițiștii rutieri au depistat două autobuze, care efectuau transport persoane pe distanțe lungi, fără a respecta regulile privitoare la perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto si utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Până la remedierea acestor abateri, autobuzele au fost imobilizate.

Efectele oboselii la volan în cazul conducătorilor auto care efectuează curse de transport persoane, pot fi extrem de grave pentru familii și comunități.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, dedicate siguranţei rutiere, vor continua.

*

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț vă recomandă:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive!

Respectaţi regimul legal de viteză!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate