Consilierii locali social-democrați se vor opune majorării tarifelor la Ștrand

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi, 26 mai, este propus un proiect de hotărâre care vizează modificarea tarifelor de închiriere/utilizare  a Ștrandului Municipal. Argumentele modificării tarifelor sunt explicate a fi: evoluția prețurilor la utilități, a materialelor de curățenie și întreținere, a soluțiilor de tratare a apei, majorarea anuală a salariului minim pe economie, evoluția prețurilor la carburanți.

Mai jos prezentăm doar un exemplu de comparație între tarifele actuale și cele propuse:

Grupul consilierilor social-democrați a anunțat astăzi că nu va susține propunerea de majorare a tarifelor din Ștrand:

PSD Piatra-Neamț se opune majorării tarifelor la ștrand, decizie ce ar urma să fie luată mâine, în ședința de Consiliu Local. De ce? Este simplu: când nu investești nimic, nu ai de ce să scumpești!

Potrivit propunerii, copiii între 5 și 14 ani ar urma să plătească 10 lei pe zi accesul la bazine. Dublu! Acum este 5 lei. Pensionarii aveau reducere de 50% din biletul unui adult, ceea ce însemna 6 lei. Acum, noua propunere elimină această facilitate și le solicită plata de 10 lei pe zi seniorilor noștri.

Măi, oameni buni! Ștrandul acesta este unul dintre puținele locuri de petrecere a timpului liber din oraș pe timp de vară. Vine vacanța… Suntem după pandemie, suntem în criză economică… Nu poți fi atât de cinic încât să iei și această bucurie!

Nu cred că bugetul orașului stă în cei câțiva lei obținuți de la copii sau pensionari! În condițiile în care, repet, nu s-au făcut investiții care ar trebui amortizate! PSD Piatra-Neamț se opune acestui proiect. Ne exprimăm – din nou – regretul că orașul nostru nu este condus de o persoană care să îl iubească și să îl dezvolte așa cum ar merita!”, a declarat consilierul local Florentina Moise.

Proiectul de HCL pentru modificarea tarifelor în Ștrand poate fi accesat aici – click.

Foto: Florentina Moise

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate