Consilierii PSD, prin vocea Florentinei Moise, își mențin decizia de a nu vota pentru cumpărarea piciorului Telegondolei din banii pietrenilor

În ședința de Consiliu Local Piatra-Neamț de mâine, 23 noiembrie, pe ordinea de zi este din nou pus proiectul de cumpărare a piciorului telegondolei din banii pietrenilor pentru a salva de la faliment firma Perla Invest. Consilierii din opoziție au spus clar, încă de la început, că nu vor vota acest proiect, cerând recuperarea datoriilor de la cei care au băgat firma în faliment, nu folosirea banilor publici pentru a acoperi hoțiile de la Perla Invest.

Liderul consilierilor PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise, a venit în această seară cu noi precizări, prin care reiterează faptul că decizia de a se opune proiectului rămâne în picioare pentru consilierii PSD din opoziție.

Câteva clarificări referitoare la intenția dlui Andrei Carabelea ca Primăria Piatra-Neamț să cumpere telegondola:

Să fie foarte clar: Nu sunt de acord ca Primăria să acopere cu banii pietrenilor tot ce au furat unii de la firma care administrează telegondola!

Orașul nu poate și nu trebuie să suporte aceste costuri, în detrimentul altor investiții mai importante pentru pietreni.

Nu vom susține acest proiect, iar domnul primar ar trebui măcar să se uite la alte municipii reședință de județ și să vadă cum se fac economii, nu achiziții păguboase. Sunt primari din țară care limitează orice cost, mai ales cele consumatoare de energie! Trebuie să reveniți cu picioarele pe pământ, domnule Carabelea! Trăim vremuri complicate, ar fi cazul să fiți mai lucid.

Consilierii municipali ai PSD Piatra-Neamț vor vota împotriva cumpărării de către Primărie a telegondolei, indiferent de câte ori va propune primarul acest proiect și indiferent de cât ne va amenința că va da vina pe PSD. Pentru că acesta e scopul primarului: noi să ne opunem, iar el să spună ulterior că PSD a votat „contra orașului!” Cunoaștem această retorică. Și este FALSĂ!

Susținem ORICE proiect fezabil, credibil și onest pentru locuitorii orașului nostru. Telegondola nu este un astfel de proiect.

Singurul plan real de salvare a telegondolei este să se ia banii înapoi de la cei care au devalizat firma și au adus-o în stare de faliment.

Iar dacă e să ne identificăm cu ceva, din punctul meu de vedere noi, pietrenii și noi, nemțenii, ne identificăm cu spiritualitatea noastră unică în țară, cu Curtea Domnească, cu mănăstirile, cu Bicazul, cu creativitatea elevilor noștri, cu produsele fermierilor noștri, cu cultura, cu muzeele, cu arta, teatrul, dascălii, Ceahlăul, Cetatea lui Ștefan …NU CU TELEGONDOLA!

a declarat Florentina Moise

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate