Consilierul PSD Roman, Alexandru George Bălan, prezintă rezultatele ședinței de Consiliu Local: Investiții în infrastructură și scutiri fiscale pentru contribuabilii persoane fizice

În cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local al Municipiului Roman, desfășurată la sediul Primăriei din Piața „Roman Vodă” nr.1, în sala „Nicolae Manolescu Strunga”, au fost discutate 25 de proiecte importante pentru dezvoltarea locală. Convocată de către Primarul municipiului, ședința a avut loc la orele 15:00, iar pe ordinea de zi s-au aflat proiecte referitoare la infrastructură, colaborări cu entități private și sprijinirea contribuabililor persoane fizice.

Consilierul Alexandru George Bălan a declarat că întreaga echipă de consilieri PSD analizează cu responsabilitate proiectele supuse aprobării și acordă voturi favorabile sau defavorabile cu răspundere, fiind conștienți de misiunea pe care au primit-o din partea locuitorilor din Roman.

Unul dintre proiectele susținute de grupul consilierilor PSD a fost cel privind modificarea și completarea H.C.L. nr. 128 din 26.06.2020 referitor la contractarea de finanțări rambursabile externe/interne în baza garanțiilor proprii în valoare de până la 8.500.000 euro pentru investiții în rețeaua de apă și reabilitarea străzilor. Bălan a subliniat importanța acestui proiect, evidențiind faptul că acesta reprezintă o oportunitate de a face investiții necesare în infrastructura municipiului.

În ceea ce privește Proiectul nr. 22 privind acordul de colaborare între entități private, consilierul PSD și colegii săi au ales să se abțină la vot, având în vedere că acest proiect pune în balanță prioritățile orașului și ale rezidenților săi cu scopul de a asigura un echilibru între interesele private și cele publice.

Un alt proiect la care grupul consilierilor PSD s-a abținut la vot a fost cel privind acordarea unui mandat special de reprezentare în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA NEAMȚ.

Totuși, Consiliul Local a aprobat cu majoritate de voturi Proiectul nr. 18 propus de consilierii PSD, care prevede acordarea unei scutiri de la plata majorărilor de întârziere pentru obligațiile fiscale restante datorate bugetului local de către contribuabili persoane fizice. Alexandru George Bălan a subliniat că acest proiect reprezintă o mână de ajutor pentru cei care întâmpină dificultăți la plata taxelor locale, oferindu-le oportunitatea de a-și achita datoriile fără a fi penalizați cu majorări.

În încheiere, consilierul PSD Roman a mulțumit celorlalți colegi consilieri care au susținut proiectele propuse de grupul său și a asigurat că importanți sunt oamenii și orașul, și că vor continua să inițieze și să voteze proiecte având acest deziderat ca motto. De asemenea, a încurajat creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor pentru a sprijini bugetul local și a menține bunăstarea orașului și a rezidenților săi.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate