Consiliul Județean construiește, cu fonduri din PNRR, un spital județean de urgență la Piatra-Neamț

„Am promis și mă țin de cuvânt! Județul Neamț va avea un nou spital, așa cum m-am angajat în fața nemțenilor“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Consiliul Județean Neamț va construi o unitate medicală de urgență la Piatra-Neamț, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, după cum a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Am promis și mă țin de cuvânt! Județul Neamț va avea un nou spital, așa cum m-am angajat în fața nemțenilor. Ministerul Sănătății a anunțat lista spitalelor care vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență după evaluarea de astăzi și județul Neamț obține fonduri pentru «Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț», cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare. Este cea mai mare veste pe care o puteam primi la început de an! Dragi nemțeni, pășim cu dreptul în 2023!

Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, referitor la cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență este vestea absolută pentru mine! Iar Neamțul este în această listă a celor 27 de investiții aprobate de Guvern!

Dragi nemțeni, iată, mai avem un mega-proiect pentru județul nostru! Regret că nu mi-au fost alături toți consilierii județeni, cu care ar trebui să fac administrație, să fac echipă pentru dezvoltarea județului și trebuie să mă zbat doar cu colegii de partid. M-au contestat liberalii, useriștii, s-au opus votului pentru studiul de prefezabilitate pentru noul spital, m-au criticat unii și alții! Iată, încă o dată, răutatea lor, ura, dușmănia pe care le au față de nemțeni, sunt în zadar! În ciuda piedicilor lor, voi construi un spital nou în județul Neamț, situat pe terenul primit de Consiliul Județean de la comunele Girov și Gârcina. Voi lupta până la capăt, să vedem acest spital ridicat! Mulțumesc, dragi nemțeni, că aveți încredere în mine! Județul nostru merită un spital de urgență nou, la standarde europene!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Investiția este extrem de necesară, având în vedere că actualele clădiri ce compun ansamblul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț prezintă neconformități majore din punct de vedere al securității la incendiu, neconformități în asigurarea gabaritului căilor de evacuare, iar instalațiile de detectare, semnalizare și alertă în caz de incendiu, acolo unde există, nu sunt în stare de funcționare la parametrii tehnici actuali.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate