Consiliul Județean Neamț susține organizarea Festivalului „B Zone Folk România“ la Târgu-Neamț

În ședința de Consiliu Județean Neamț s-a aprobat asocierea Județului Neamț, prin Consiliul Județean Neamț, cu orașul Târgu-Neamț, prin Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț, în vederea realizării evenimentului de interes public județean, respectiv organizarea Festivalului „B Zone Folk România“, ediția a 2-a, care va avea loc în perioada 10-11 septembrie, în Parcul Cetate din orașul Târgu-Neamț.

Scopul asocierii îl constituie promovarea imaginii județului Neamț și a Regiunii Nord-Est din punct de vedere turistic și cultural, în vederea creșterii numărului de vizitatori, prin aducerea în atenția acestora a patrimoniului județean și local ca resursă cheie de dezvoltare, încurajării și susținerii sectoarelor culturale și creative ca motoare de dezvoltare economică, precum și a sectorului turism, ca parte esențială a economiei județului.

Prin asociere, Consiliul Județean Neamț se ocupă de organizarea evenimentului, alături de Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“.

Festivalul „B Zone Folk România“ a avut prima ediție în 2019. Atunci evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, fiind considerat cel mai important festival de folk al anului din România. Din păcate, perioada de pandemie a suspendat posibilitatea organizării unor noi ediții, însă reluarea evenimentului după o întrerupere de trei ani conduce la punerea în evidență a întregului spațiu nemțean, prin atracțiile care există aici și care fac zona interesantă pentru turiști.

Așadar, iubitorii muzicii folk se vor bucura, timp de două zile, de recitaluri susținute de nume mari ale acestui gen muzical, dar și de tinere talente, membri ai unor asociații culturale din județul Neamț, pasionați ai genului. Nu va lipsi nici reîntâlnirea cu Cenaclul „Flacăra“, alături de Andrei Păunescu și invitații săi.

Publicul are nevoie de astfel de evenimente. Sunt mulți iubitori de folk care participă la festivaluri în diverse zone din țară și acum le oferim oportunitatea de a asculta, din nou, muzica favorită în județul Neamț. «B Zone Folk România» este un concept cultural care aduce în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, artiști din toată țara. Recitalurile vor fi susținute în aer liber, într-o zonă minunată a Neamțului.

În calitate de președinte al Consiliului Județean, am susținut toate proiectele culturale și vreau să organizăm pentru nemțeni și turiști cât mai multe evenimente prin care avem ocazia să promovăm valorile culturale și frumusețea zonei noastre“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate