Consiliul Local al orașului Bicaz a dat undă verde pentru celebrarea spectaculoaselor manifestații cu ocazia Zilei Marinei Române (PROGRAM)

Orașul Bicaz, situat în pitorescul județ Neamț, se pregătește cu entuziasm să sărbătorească Ziua Marinei Române în data de 15 august 2023. Consiliul Local al orașului s-a întrunit într-o ședință extraordinară de urgență pe data de 3 august 2023, unde a fost luată hotărârea crucială de a aproba organizarea festivităților și manifestațiilor dedicate acestei sărbători de tradiție.

Ziua Marinei Române la Bicaz a devenit un eveniment de referință în județul Neamț, atrăgând în fiecare an un număr impresionant de participanți și turiști dornici să descopere cultura și frumusețea văilor Bistriței și Bicazului. Orașul Bicaz are o poziție unică în România, fiind singura așezare montană unde se celebrează această sărbătoare într-un mod tradițional.

Scopul acestei sărbători este nu doar de a onora Marina Română și contribuția ei la securitatea națională, dar și de a pune în lumină valorile culturale și tradițiile nemțene. Cu o istorie îndelungată și bogată, Ziua Marinei Române la Bicaz aduce în prim plan dansuri tradiționale, muzică, expoziții de artă și meșteșuguri locale, precum și prezentări de costume tradiționale care arată frumusețea și diversitatea culturii românești.

Pe lângă evenimentele culturale, manifestațiile din ziua de 15 august includ și activități dedicate promovării potențialului turistic al zonei. Turiștii sunt invitați să exploreze frumusețea peisajelor montane din jur și să se bucure de activități recreative specifice zonei.

Astfel, prin decizia Consiliului Local de a susține și aproba organizarea acestor evenimente, orașul Bicaz se pregătește să ofere o experiență memorabilă participanților și vizitatorilor, evidențiindu-și statutul special ca unicul oraș montan din România unde tradiția Zilei Marinei Române este menținută și sărbătorită cu pasiune și bucurie.

Pe 15 august, orașul Bicaz își deschide porțile pentru a aduce oamenii împreună într-un spirit de unitate, cultură și tradiție, într-o celebrare care reflectă adâncile rădăcini ale comunității și dă valoare diversității culturale și turistice a acestei regiuni de poveste.

Detalii în următorul document:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate