Constantin Petrea din Borca, campion mondial – arte marțiale QWAN-KI-DO

În perioada 23/24 aprilie 2022, s-a desfășurat la Padova – Italia Campionatul mondial Qwan Ki Do, de copii și juniori, sub conducerea maestrului Pham Suam Tong,din Vietnam. Constantin Petrea din Borca a fost primul membru al clubului QWAN-KI-DO ,,Floare de Colț „Borca, înființat acum patru ani.

La vremea aceea , singurul club din mediul rural din lume, dădea un campion național și apoi campion european.

Se muta la Botoșani pentru a urma liceul , dar și artele marțiale, făcând actualmente parte din clubul SinhDau, sub instruirea dn.prof Constantin Airoae (centura neagră , 2dang). Acolo incepe instruirea cu arme, câștigând locul doi la baston, de la prima competiție.

Anul 2022 i-a mai adus doua cupe, campion național și campion mondial , ambele competiții în aprilie . Pasiunea pentru artele marțiale nu îl împiedică să învețe bine,deși transformă fiecare oră din timpul liber în antrenament.Astfel, un tânăr pornit dintr-un colț de lume, dublu campion național, campion european acum 3 ani și ìn 2022 campion mondial , face cinste comunei Borca și îl îndreaptă spre carieră de instructor de arte marțiale!

Felicitări, Constantin!

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate