Continuă acțiunile pentru combaterea delictelor silvice în Neamț

La data de 23 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț și al specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Bicaz au efectuat verificări la punctul de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Tașca.

În urma comparării stocului faptic cu cel scriptic, a rezultat o diferență în minus de 34,77 m.c. lemn rotund specia rășinoase.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform Legii 171 din 2010, cu amenzi în cuantum de 15.000 lei, fiind confiscată valoric cantitatea de 34,77 m.c. material lemnos.

***

La aceeași dată, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic, pe DN 15, în localitatea Grințieș, o autoutilitară ce transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, pentru materialul lemnos transportat nu ar fi fost emis aviz de însoțire a mărfii, valabil la data şi ora controlului.

Cantitatea de 1,48 m.c. lemn foc foioase  a fost confiscată faptic şi predată Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Totodată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 171 din 2010, în valoare de 1.000 lei.

***

La data de 24 februarie, în intervalul orar 04.00-09.00,  polițiștii din cadrul Secției de  Poliție Rurală Sagna au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea delictelor silvice.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au oprit pentru verificare și control 3 autoutilitare, care transportau material lemnos și se deplasau pe DN15, în localitatea Gâdinți.

Cu ocazia măsurătorilor efectuate, în toate cele 3 cazuri, a rezultat o diferență totală de material lemnos, transportată în plus față de documentele de însoțire, de 8,4 m.c. cherestea tivită molid, care a fost lăsată în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Roman.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.000 de lei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate