Continuă acțiunile pentru combaterea delictelor silvice/Probleme și la Ocolul Silvic Gârcina

La data de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic o autoutilitară care transporta cantitatea de 3,0 m.c. lemn foc, fără să dețină documente specifice de transport.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171 din 2010, cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos, care a fost lăsată în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Roman.

***

La data de 04 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul anul 2023, reprezentanții Ocolului Silvic Gârcina, au pus în valoare și exploatat în regie proprie o partidă din fondul forestier de stat de pe raza comunei Gârcina, ocazie cu care după reprimirea partizii, au rămas cu un stoc de material lemnos, fără proveniență legală, susceptibil a proveni din tăieri ilegale de arbori în timpul exploatării partizii.

Urmare a inventarierii materialului lemnos a rezultat volumul total de 118,174 m.c. lemn rotund şi foc rășinoase, specia molid, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori şi gestiune frauduloasă.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate