Continuă formarea la nivel european a profesorilor de la C.S.E.I. Târgu- Neamț

În anul 2023, al doilea an de parteneriat în consorțiul inițiat de către Casa Corpului Didactic Neamț pentru implementarea proiectului Erasmus+ în domeniul „Educație școlară” (nr. de referință 2022-1-RO01-KA121-SCH-000058562), Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) din Târgu-Neamț a avut atribuite 6 mobilități, la care s-a adăugat ulterior o mobilitate suplimentară.

Astfel, 7 profesori au avut oportunitatea de a participa la cursuri internaționale pe teme de actualitate în educație, organizate într-un format modern, în diverse țări ale Europei.

În aprilie, d-na prof. Mihaela Aanei a participat la cursul „ICT In Education: Innovative Approaches To Teaching”, care s-a desfășurat la Roma (Italia)  și a avut ca obiectiv să ofere un set de instrumente tehnologice pentru educatori și să îmbunătățească nivelul de competențe cheie și abilități TIC.

În luna mai, d-na prof. Brândușa Crețu a mers în Sevilia (Spania) pentru a lua parte la cursul „Motivation up!”. Acest curs a avut ca obiectiv învățarea unor abordări pentru creșterea motivației de învățare a elevilor, inclusiv prin combinarea unor metode și tehnici binecunoscute de către cadrele didactice.

În luna iunie, s-au derulat trei mobilități la două cursuri diferite: doamnele prof. Luminița Scutaru și Elena Popa au parcurs formarea prin cursul „Special Needs Children”, care a avut loc la Praga, în Cehia, curs care a vizat elementele de noutate în sfera educației speciale și exemplificarea unor modalități practice pentru a diminua discriminarea și excluziunea elevilor cu cerințe educative speciale, integrați în învățământul de masă; al doilea curs – „Outdoor and nature-based education and experiential learning” s-a desfășurat în Tenerife, Spania și a fost parcurs de către d-ra prof. Mihaela Toma. La acest curs au fost învățate tehnici creative pentru învățarea bazată pe joc și implementarea educației outdoor în școli.

În perioada următoare urmează alte două mobilități: la Malaga, în Spania, la care v-a participa d-na prof. Lăcrimioara Scheuleac și la Dublin, Irlanda, unde va merge prof. Grigoriu Ștefan, directorul C.S.E.I. Tg. Neamț. Acesta ne-a declarat:

Formarea continuă trebuie să fie o prioritate pentru orice cadru didactic. La C.S.E.I. Tg. Neamț sunt sprijiniți toți profesorii să participe la cursuri de formare. În acest an școlar toți colegii mei au participat la cel puțin un program de formare care le asigură competențe de a aplica metode și tehnici actuale în educarea și terapia elevilor cu dizabilități.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate