Contravenții și infracțiuni descoperite într-o operațiune de control a transportului de materiale lemnoase

Într-o acțiune dedicată prevenirii și combaterii infracționalității silvice, polițiștii din Secția de Poliție Rurală Bicaz au efectuat verificări riguroase în trafic. Un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos a fost oprit pentru inspecție, iar descoperirile ulterioare au scos la iveală încălcări grave ale normelor în vigoare.

Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 57 de ani din Borlești, a fost supus unui control amănunțit la Ocolul Silvic Vaduri. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că remorca ansamblului transporta o cantitate de 19,50 metri cubi de lemn rotund de specia rășinoase, în contradicție cu informațiile din avizul de însoțire care menționau 21,60 metri cubi de lemn rotund specia fag.

Ca urmare a încălcărilor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă totală de 2.000 de lei conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 19,50 metri cubi de material lemnos, evaluată la aproximativ 10.000 de lei.

Pe lângă contravenția constatată, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic, evidențiind gravitatea situației și consecințele pe care aceasta le poate avea în industria silvică.

Această acțiune de control arată determinarea autorităților în protejarea resurselor naturale și asigurarea respectării normelor privind transportul și comercializarea materialelor lemnoase. Încălcările depistate evidențiază necesitatea unei supravegheri riguroase și a aplicării sancțiunilor potrivite pentru cei care încalcă legislația în domeniu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate