Controale la asociațiile de proprietari din Piatra-Neamț: sunt obligate să asigure dezinsecția și deratizarea

În perioada 07.07.2022 – 07.08.2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului și Biroului Ordine Publică desfășoară o acțiune pe linie specifică, în vederea identificării asociațiilor de proprietari care nu-și îndeplinesc obligația anuală de efectuare a dezinsecției și deratizării pentru combaterea insectelor și rozătoarelor, în condominii și în imediata apropiere a acestora, mai ales că în sezonul cald acestea se pot înmulți excesiv.

Este verificat modul în care asociațiile de proprietari respectă prevederile H.C.L. 228/2021, art. 1, lit. ”d”, iar cele care nu au dus la îndeplinire cerințele articolului menționat sunt notificate să ia masuri în cel mai scurt timp cu putință, în caz contrar aplicându-se sancțiuni contravenționale.

De la debutul acțiunii și până în prezent, au fost verificate și notificate 69 de asociații, doar 11 dintre acestea putând face dovada executării deratizării și dezinsecției, cu o factură emisă de operatorii autorizați în domeniu.

Potrivit art. 1, lit. ”d” din H.C.L. 228/2021, este obligatorie ”întreținerea ordinei, curățeniei și igienei în localuri, spații de depozitare a mărfurilor și ambalajelor în blocuri, în locuințe, anexe gospodărești, curți, grădini, alte terenuri pe care le dețin sau le administrează precum și în perimetrul acestora, inclusiv pe terenurile din imediata apropiere a condominiilor administrate de asociațiile de proprietari și să ia măsuri cel puțin o dată pe an și ori de câte ori este necesar, pentru eliminarea din aceste perimetre a rozătoarelor și insectelor. Executarea lucrărilor de dezinsecție și deratizare se va face obligatoriu prin unități specializate”.

Încălcarea art. 1, lit. ”d” se sancționează contravențional cu amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei.

Comunicat de presă Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate