Copiii cu nevoi speciale, din orașul Târgu Neamț, au beneficiat de ședințe gratuite de kinetoterapie

În perioada august – decembrie 2023, copiii cu grad de handicap din orașul Târgu Neamț, județul Neamț, dar și din localitățile limitrofe, au beneficiat de ședințe gratuite de kinetoterapie.

Asociația Oameni M.A.R.I. a implementat proiectul „START în recuperare!”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

„A fost un proiect prin care ne-am dorit să ajutăm familiile copiilor speciali. Știm că este destul de dificil pentru unii dintre copiii cu dizabilități neuro-motorii să facă recuperare în Târgu Neamț. De aceea, prin intermediul acestui proiect, am gândit activități prin care ei să poată face recuperare.” – a declarat Ana Diana Păsălău – președintele Asociației Oameni M.A.R.I.

Concret, proiectul a oferit 20 de ședințe gratuite de kinetoterapie pentru copiii cu grad de handicap. Obiectivul principal al Asociației Oameni M.A.R.I a fost de a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor participanți în proiect și de a contribui la o recuperare a funcțiilor motorii de minim 10%.

Evenimentul de diseminare rezultate ale proiectului a adus împreună o parte dintre beneficiarii acestui proiect. A fost un moment de analiză și bucurie pentru rezultatele obținute în această perioadă. Și pentru că e perioada colindelor, surpriza evenimentului a fost oferită de un grup vocal de elevi talentați. Muzica este, cu adevărat, limbajul sufletului! Copii speciali, împreună cu copii neuro-tipici au fost conectați pe parcursul concertului la o emoție pe care și-o vor aminti de-acum înainte.

„Ne propunem ca în 2024 să menținem rezultatele obținute până acum. Din păcate, dacă terapia nu este continuată, este posibil ca unele din progresele obținute să fie pierdute. De aceea, ne dorim să aplicăm în continuare la toate concursurile de proiect ce vor fi lansate, astfel încât „START în recuperare!” să aibă continuitate” –  Ana Diana Păsălău – președintele Asociației Oameni M.A.R.I.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

Asociația Oameni M.A.R.I. este un ONG din Târgu Neamț înființat în luna decembrie 2021 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca scop sprijinirea pentru plata terapiilor necesare a familiilor ce au în componență copii și tineri cu dizabilități fizice și/sau psihice. Misiunea asociației este de a construi în Târgu Neamț un complex de recuperare neuro-motorie pentru copiii și adulții din comunitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate