Credință și Bucurie: Sărbătoarea Hramului Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul la Parohia Ivaneș

Într-o atmosferă plină de închinare și bucurie, credincioșii din Parohia Dămuc-Ivaneș, comuna Bicaz Chei, Protopopiatul Piatra Neamț, au sărbătorit hramul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul. Evenimentul solemn a avut loc joi, 20 iulie, și a adunat în rugăciune întreaga comunitate parohială, alături de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, care a oficiat Sfânta Liturghie.

Credincioșii s-au adunat în număr mare în biserica parohială pentru a cinsti și a aduce mulțumiri Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, unul dintre cei mai venerați sfinți ai Bisericii Ortodoxe. Slujba Sfintei Liturghii a fost îmbrăcată într-o atmosferă plină de emoție și evlavie, iar cuvântul de învățătură al Preasfințitului Părinte Nichifor a adus încurajare și inspirație tuturor celor prezenți.

Pe lângă sărbătoarea hramului, o altă bucurie s-a adăugat comunității parohiale în această zi specială. Cu binecuvântarea Preasfinției Sale, a fost inaugurată și binecuvântată noua capelă mortuară a parohiei. Această nouă construcție reprezintă o dovadă a unității și implicării credincioșilor în sprijinirea comunității și a slujirii celor adormiți.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Nichifor a rostit o rugăciune specială de binecuvântare asupra noii capele mortuare, în prezența credincioșilor adunați. Aceasta va sluji comunității parohiale drept un loc de pomenire și închinare pentru cei plecați dintre noi, aducând un strop de alinare în momentele de tristețe și doliu.

În final, ziua sărbătorii s-a încheiat cu emoție și recunoștință în sufletele credincioșilor din Parohia Dămuc-Ivaneș. Cuvântul de învățătură al Preasfințitului Părinte Nichifor, slujba Sfintei Liturghii și binecuvântarea noii capele mortuare au adus împreună credincioșii într-o comuniune specială, întărind legăturile spirituale și oferind ocazia de a celebra credința și tradițiile ortodoxe.

sursa: doxologia.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate