Creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri a firmei rudelor președintelui PNL Neamț

Firma Point Architects este una dintre puținele firme din Neamț care nu a fost afectată de pandemie, recesiune sau dezastrul economic ce ne înconjoară. Firma în discuție a cunoscut în ultimii ani o creștere a cifrei de afaceri cu peste 500%, de la 288.545 lei la finele anului 2018 la 2.127.086 la finele anului 2021, și din ce ne-a declarat unul dintre administratorii firmei, este doar o coincidență că succesul lor a început odată cu succesul politic al actualului președinte al PNL Neamț, George Lazăr.

Și faptul că unul dintre cei doi administratori, Sescioreanu Alexandru și Sescioreanu Stefan, ai firmei Point Architects s-a înrudit cu fostul prefect actualul președinte al PNL exact când a început firma să crească nu este decât o coincidență, a menționat același administrator cu care am discutat. Deci, este doar o coincidență faptul că după această înrudire au început să curgă achizițiile publice câștigate de firmă, în special la primăriile PNL din județ.

Despre faptul că unele achiziții publice au fost suspect de rapide, de parcă era totul pregătit în prealabil între beneficiar si firma prestatoare, administratorul Point Architects ne-a spus că are personal angajat care urmărește aceste achiziții și redactează repede cele mai bune oferte.

Iată câteva exemple de achiziții:

De exemplu, la niște reparații capitale la un garaj al Primăriei Roznov, care au costat 249.316 lei, a fost publicată cererea de ofertă de primărie la ora 13:14 și la 14:45 oferta fusese deja analizată și acceptată de primărie. Cam rapid ar spune orice om care a participat pe bune la o achiziție publică vreodată.
La fel și la Ruginoasa, cererea de ofertă pentru reparații la o școală a fost publicată de primărie la 10:55 și după 25 minute, la 11:20, oferta primită era deja analizată și acceptată.

Recent, unul dintre cei doi patroni ai firmei Point Architects, Sescioreanu Ștefan, a mai intrat într-o afacere cu o firmă nouă, ASI INVEST PROJECT S.R.L., alături de Vatavu Radu Ionuț și Nastase Adrian Constantin, dar acesta este alt subiect.

Cum de firma aceasta este în relații contractuale în special cu primării PNL din Neamț cum ar fi Roznov, Ruginoasa, Cordun, Horia etc. este o întrebare la care vom afla răspunsul de la DNA, în cazul în care s-a făcut ceva ilegal. Momentan noi doar ne punem semne de întrebare pe tema unor suspiciuni ajunse la noi la redacție și venite din partea unor funcționari publici care acuză că se dau lucrări la ordin politic acestei firme. Funcționari pe care, desigur, i-am sfătuit să se adreseze celor de la DNA, dar până ce DNA-ul va decide dacă se confirmă sau nu suspiciunile, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

P.S.: În afara discuției telefonice avute cu unul dintre patronii firmei Point Architects, pentru o corectă informare și pentru lămurirea suspiciunilor legate de modul în care au obțiunut contractele de la primăriile conduse de liberali, am convenit cu domnul Sescioreanu să trimitem și o listă de întrebări scrise la care ar fi trebuit să ne răspundă, dar, din păcate, până la această oră nu a răspuns, ceea ce ne accentuează și mai mult suspiciunile că ceva este în neregulă, mai ales că din viteza cu care fac achizițiile despre cei de la Point Architects nu se poate spune că ar avea nevoie de foarte mult timp să răspundă unei solicitări.
Vom reveni asupra subiectului cu noi detalii.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate