Creșterea tarifului pentru parcări, aprobată în ședința de Consiliu Local Piatra-Neamț

Proiectele de hotărâre care vizează creșterea tarifelor pentru parcările cu plată orară, mixte și de reședință au întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi adoptate.

Tarifele de parcare valabile în orice parcare cu plată/mixtă de pe raza Municipiului Piatra-Neamț cu plata la aparat/SMS/card bancar/aplicație smartphone/tichet răzuibil vor fi:

În regim de parcare cu plată de zi:

-4 lei/oră

-15 lei/zi

-50 lei/ 7 zile abonament de parcare

În regim de parcare cu plată de noapte:

-1 leu/oră

– 4 lei/noapte (intervalul 18.00-8.00).

Abonamentele sunt valabile în orice zonă de parcare cu plată și pot fi solicitate la sediul operatorului de parcare.

În zona parcărilor cu plată ce deservesc Piața Centrală Agroalimentară Sf. Gheorghe din municipiul Piatra-Neamț ce vor fi prevăzute cu sisteme de acces parcare cu barieră, primele 30 de minute de utilizare sunt gratuite. De asemenea, se mai precizează că „abonamentele/tichetele răzuibile nu sunt valabile în zonele de parcări unde sunt funcționale sisteme de acces parcare cu barieră”.

În cazul parcărilor de reședință, persoanele fizice vor plăti 200 de lei pe an pentru o parcare de reședință, iar persoanele juridice 400 de lei pe an. De asemenea, se stabilește și un tarif pe lună, respectiv 17 lei pentru persoane fizice și 34 de lei pentru persoane juridice.

„În cazuri întemeiate, contractele de prestări servicii utilizare loc de parcare de reședință pot fi încheiate și pe o durată mai mică de 12 luni, dar nu mai puțin de 3 luni.”, se arată în hotărâre.

Parcările cu plată orară devin parcări de reședință în intervalul orar 18-8, de luni până vineri și 24h/24h sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale cu un tarif de 150 de lei pe an/13 lei pe lună pentru persoanele fizice și 300 lei pe an/25 lei pe lună pentru persoanele juridice.

De asemenea, cresc și tarifele percepute în cadrul serviciului de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra-Neamț.

  • Ridicare – 350 lei
  • Transport – 350 lei (de la 200 lei în 2022)
  • Depozitare pentru autovehicule ridicate – 100 lei/zi (de la 50 lei în 2022).

Tariful pentru blocarea/deblocarea autovehiculelor staționate/parcate neregulamentar a crescut la 200 de lei pe zi.

Această taxă se va plăti în următoarele situații:

-nu se poate face dovada plății parcării

-tichetul/abonamentul afișat a ieșit din perioada de valabilitate

-nu se poate citi tichetul/abonamentul

-nu sunt respectate marcajele rutiere orizontale din interiorul parcării sau adiacente acestora

-în cazul parcării autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3.5 tone

-în cazul parcării pe locurile rezervate persoanelor cu handicap fără a avea acest drept.

Menținerea dispozitivului de blocare mai mult de 24 de ore din cauza neachitării tarifului de deblocare atrage după sine majorarea tarifului de deblocare cu 25% pentru fiecare zi de reținere, iar în funcție de regimul parcării utilizate se poate dispune ridicarea autovehiculului conform prevederilor HCL 277/29.09.2022.

Societatea Parking preia pentru doi ani serviciul public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor de reşedinţă, a parcărilor cu plată, a parcărilor cu regim mixt amplasate pe domeniul public şi privat al Municipiului Piatra – Neamţ, precum şi a celui de blocare/deblocare a autovehiculelor parcate/staţionate neregulamentar, a vehiculelor expuse la vânzare în locuri neamenajate în acest sens, pe domeniul public şi privat al Municipiului Piatra – Neamţ.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate