Cristian Sauciuc: Transportul în comun după închiderea podului de la spital (VIDEO)

Municipiul Piatra Neamț este bulversat din punct de vedere al traficului. Știe toată lumea, s-a închis podul de la Spital, doar că înainte de asta nu a făcut nimeni un studiu de trafic ca să poată veni cu niște soluții eficiente de deviere a traficului, de relocare a traficului. La acest moment, dimineața în jurul orei 8:00 și după-amiaza în jurul orei 16:00 sunt blocaje foarte mari în trafic și să ne gândim totuși că suntem în „Săptămâna Altfel”, nu se duc chiar toți copiii dimineața la școală, probabil de săptămânile viitoare va fi și mai rău.

Robert Iosub: Ne interesează foarte mult ce se întâmplă în transportul în comun, de asta l-am invitat alături de noi astăzi pe domnul Sauciuc, directorul SC Troleibuzul. Bună ziua!

Cristian Sauciuc: Bună ziua! Mulțumesc frumos pentru invitație!

Robert Iosub: O soluție alternativă pentru mersul în Piatra Neamț în aceste momente cu trafic infernal ar fi transportul în comun. Cum vă descurcați cu transportul în comun? Presupun că mergeți pe aceleași șosele ca și noi.

Cristian Sauciuc: Din păcate, da. Așa este, mergem pe aceleași șosele. Mai sunt unii conducători auto care dau prioritate, ceea ce e și normal, autobuzelor noastre Troleibuzul, dar avem întârzieri, cum ați spus dumneavoastră, dimineața, la orele de vârf și după-amiaza, de 20-30 de minute față de orarele de mers ale autobuzelor noastre, deci lumea să știe că sunt întârzieri datorită faptului că se construiește în tot orașul, nu e nimic terminat, s-au apucat și de una și de alta și o să dureze din păcate foarte mult și atunci trebuie să ne înarmăm cu foarte multă răbdare și să așteptăm, din păcate, altă soluție nu există. Nici nu văd, la cum se lucrează și la câte au de făcut, o rezolvare rapidă a acestor probleme, deci ori ne mutăm în alte orașe ori…

Robert Iosub: Dacă este vorba de mers la piață sau de mers undeva în plimbare, la cumpărături, nu cred că există o problemă, dar dumneavoastră totuși ar trebui să duceți niște oameni care ar trebui să ajungă la niște ore fixe la serviciu, unde pe patron nu-l interesează de cozile din oraș.

Cristian Sauciuc: Aici apar și problemele la cei care merg la muncă și sunt dependenți de autobuzele noastre, la cei care merg la școală și la fel sunt dependenți de autobuzele noastre pentru că au orar fix, la ora 8:00 trebuie să intre la ore, chiar și la cei care pleacă de la școală pentru că au pregătiri, sunt în clasa a 8-a, a 12-a, și trebuie să ajungă de la 2 la 3 la pregătire dintr-un colț în altul al orașului. Bun. Ideea e că singura chestiune pe care o văd acum rezolvarea acestei situații care o să dureze ceva timp e ca lumea să mai lase mașinile acasă, să folosească autobuzele noastre, să găsească metode de a circula mai rapid, dar din păcate suntem foarte comozi cu toții, mă refer la cei care au posibilitatea să lase mașina acasă pentru că sunt o grămadă de oameni care nu pot fără mașină, ăsta e jobul lor și atunci poate mai decongestionăm puțin traficul. (…)

Robert Iosub: Există varianta ca oamenii care trebuie să ajungă la 8:00 la serviciu să nu mai ia autobuzul de 7:30 și să îl ia la 7:00?

Cristian Sauciuc: Da, sfatul meu este să plece cu 20 de minute mai înainte. Din păcate am ajuns ca și în București, dacă lucrezi în alt capăt trebuie să pleci cu două ore înainte la serviciu. Aici se face cu undeva la 20-30 de minute mai mult decât se făcea înainte.

Robert Iosub: În care perioadă a zilei aveți cele mai mari întârzieri?

Cristian Sauciuc: Dimineața între orele 7-8, și după-amiaza între orele 15:30-17:00, când iese lumea de la serviciu și ies copiii de la școală sau când se duce lumea la serviciu și copiii la școală, într-adevăr, aceasta este o săptămână mai specială, nu au fost atât de aglomerate toate drumurile dar de săptămâna viitoare… noroc că vine vacanța.

Robert Iosub: Acum este „Săptămâna Altfel”, vine vacanța, dar după vacanță cum o să o mai scoateți la capăt dacă acum aveți întârzieri de 20-30 de minute?

Cristian Sauciuc: Problema la noi nu se pune cum o sa o mai scoatem la capăt, noi la fel ca toți cetățenii care merg cu mașina, o scoatem la capăt, la final mai cresc timpii de deplasare, asta e singura chestie, și atunci stăm mai mult în trafic, se consumă mult mai multă motorină, cetățenii nu mai ajung când trebuie la serviciu sau la școli, dar încă o dată, cum ați spus și dumneavoastră, sfatul meu este să plece mai devreme (…).

Robert Iosub: S-a mai pus problema că e posibil să vă crească costurile și să vă scadă profitul pentru că într-o oră nu o să mai faceți două curse, pe același traseu o să faceți una singură. Cine suportă toate aceste pagube?

Cristian Sauciuc: Păi, în funcție de unde pierdem, Primăria Piatra Neamț o să suporte pentru că știți, noi trăim din compensații, având cheltuielile mai mari decât ce producem. (…)

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate