Cu mașina și angajații de la DAS Piatra-Neamț, la împărțit pachete din partea PNL

Deși este clar pentru toată lumea că direcțiile de asistență socială ale primăriilor nu au voie să aibă nicio legătură cu mediul politic, din păcate, la Piatra-Neamț situația este alta și este profund ilegală. Trecând repede peste angajările multor rude ale celor din zona politică care conduce orașul, angajări de care vom discuta altă dată, de ceva vreme tot mai des apar suspiciuni că DAS Piatra-Neamț se implică activ în acțiunile organizate de PNL, deși acest lucru este ilegal.

De exemplu, recent, Organizație de Femei PNL Piatra-Neamț a făcut o acțiune de donare de pachete unor familii nevoiașe. Deși cei de la DAS neagă total implicarea, după ce am demarat investigația, de pe pagina PNL s-au șters pozele în care se vedeau spatele mașinii de la DAS și angajați ai DAS.

Și pentru a da o mână de ajutor celor de la PNL cărora li s-au șters pozele din postare, le dăm noi că le aveam salvate.

Lucrurile par a fi destul de clare, iar scenariul pe care îl suspectăm noi, și sperăm că în curând și organele de cercetare penală, este următorul: cei de la PNL Piatra-Neamț au pregătit niște pachete din acelea despre care ziceau ei că dau doar cei de la PSD în alegeri, cu ulei și alimente, și, neavând cui să le dea, au apelat la cei de la DAS, care au strânse legături cu PNL, legături despre care vom vorbi în alt articol.
De la DAS Piatra-Neamț au pus la dispoziție liberalilor mașina instituției și angajați ai instituției, într-o vineri, pe la prânz, adică în timpul programului, cu care doamnele de la PNL au mers în teren și au împărțit pachetele.

Folosirea unei instituții de asistență socială în interese de partid este dincolo de orice limită și sperăm ca de acest subiect să se intereseze un organ de cercetare penală, pentru că nu putem publica în ziar ce avem ca dovezi despre cum au sortat cei de la DAS beneficiarii cadourilor, alegându-i pe cei care sunt mai din oraș, de pe Petru Movilă sau Grigore Ureche, ca să dea bine în poze și excluzându-i pe cei din Văleni, de exemplu, și alte amănunte controversate.

Mai jos aveți răspunsul celor de la DAS, care nu au mâncat nici usturoi și nici gura nu le miroase, un răspuns inconștient, deoarece ar trebui să realizeze că oricine este implicat într-o astfel de acțiune și este chemat vreodată în fața unui procuror va recunoaște din prima totul.

Sperăm ca Moșul să le aducă un dosar penal celor care folosesc resursele dedicate săracilor pentru acțiuni politice. O să-i scriem chiar noi Moșului, ca să nu uite de acest cadou, dar nu chiar acum, căci mai avem multe informații interesante și „penale”, în opinia noastră, despre DAS Piatra-Neamț.

Menționăm că am contactat-o pe doamna de la PNL care s-a ocupat de acțiunea aceasta, dar nu a vrut să stea de vorbă cu noi și să ne dea lămuriri.

I.R.

P.S.: Oare dacă recomandăm conducerii DAS de la Piatra-Neamț să își dea demisia dacă știu că au comis ilegalități, ne va asculta? Mai mult ca sigur nu, pentru că niciunul dintre cei ajunși la condamnări în urma dezvăluirilor noastre nu a înțeles că trebuie să se oprească și să plece acasă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate