Cum a luat naștere Asociația Născută Înger: „Mi-am spus mie că trebuie să fac ceva să nu mor de durere și am construit această asociație” (Carmen Suciu)

În cadrul ultimei noastre emisiuni am avut-o alături pe doamna Carmen Suciu, îngerul oamenilor fără speranță din județul nostru și nu numai. Aceasta ne-a povestit cum a început povestea Asociației Născută Înger, pe care o coordonează cu foarte mare grijă.

Robert Iosub, Ziar Piatra Neamț: Noi colaborăm de foarte mult timp, la această doamnă apelăm de fiecare dată când avem un caz social care trebuie rezolvat de urgență, pentru că, de foarte multe ori, în baza autorităților trece extraordinar de mult timp și avem nevoie de cineva care să facă ceva „atunci”. Cum v-ați apucat de, haideți să nu îi spunem meserie, de această ocupație?

Aș putea spune că am și o meserie, pentru că sunt asistent social acum, în sfârșit am terminat și facultatea și chiar sunt exact în meseria mea de asistent social. M-am apucat de asociație, am înființat-o în 2016 la îndemnul sufletului meu, ca să nu mor de durere pentru că trecând prin niște traume privind pierderea unor persoane foarte dragi mie, mi-au rupt sufletul în bucăți și atunci am spus, mi-am spus mie că trebuie să fac ceva să nu mor de durere și am construit această asociație. În primul rând în memoria surorii mele, noi de când ne-am născut, și eu și sora mea, ne-am născut voluntari. Trăind într-o familie de cadre didactice, plini de iubire și de dăruire față de om și de Dumnezeu, nouă ne-a fost foarte ușor să ne adaptăm la acest stil de viață, de voluntariat pentru că de mici am fost construite și educate în acest spirit civic.”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate