Cum a pierdut primăria Piatra-Neamț peste 100.000 euro de la o parcare și pierde în continuare, că așa e schema

Firma RoCom Central, care deține Central Plaza Hotel, a cerut primăriei Piatra-Neamț, în iulie 2014, concesionarea parcării cu peste 100 de locuri din fața hotelului.
La acel moment parcarea era administrată de firma XDataSoft și dădea primăriei o redevență de aproximativ 2.000 euro pe lună de la această parcare. Fără nicio rațiune economică, primăria Piatra-Neamț a luat prin HCL parcarea de la firma care o administra și a concesionat-o pe 25 de ani celor de la Hotel Central cu jumătate din bani, adică o redevență de doar 1.000 euro pe lună. Asta înseamnă că la ora actuală firma RoCom Central plătește anual aproximativ 100 euro pe un loc de parcare pe care îl exploatează și din care scoate profit. O afacere perfectă. Cine nu ar vrea acea parcare ultracentrală și să dea 1.000 euro pe lună la primărie?

Și la această oră, suprafața de 2456 mp aferentă parcării de 118 locuri de la Hotelul Central este concesionată direct către SC RoCom Central SA. Această firmă a solicitat parcarea de la primărie în 2014 ”în vederea remodelării, modernizării, întreținerii și administrării, inclusiv a spațiilor verzi”. Se vorbea la acea vreme că aceasta va fi frumos amenajată pe banii SC RoCom Central, cu terase și spații verzi care să se asorteze cu cotația de 4 stele a hotelului, lucru pe care îl vede oricine cu ochiul liber că nu s-a întâmplat.

Iată că în curând se împlinesc 10 ani în care RoCom Central nu a făcut nimic, iar primăria a pierdut peste 100.000 euro de la această parcare și pierde în continuare, în timp ce face economii la iluminatul festiv de sărbători și se plânge de datorii.

Cel mai probabil, firma RoCom Central e pe lista de entități pe care actualul primar și consilierii locali de la mai toate partidele nu au voie să le deranjeze, din acest motiv în toate discuțiile despre criza parcărilor din oraș nici măcar nu se amintește de cele peste 100 de locuri de parcare pe care le are primăria și le-a dat Hotelului Ceahlău în baza unui contract în care nu se specifică când se va investi în amenajarea parcării și cel mai sigur nici vreo despăgubire în cazul în care concesionarul ține parcarea 25 de ani doar să scoată bani și fără să investească așa cum se obligase prin contract.

Acesta este doar unul dintre exemplele de afaceri păguboase pentru primăria Piatra-Neamț care se derulează liniștite sub corecta și imaculata administrație PNL.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate