Cum a rezolvat prefectul Adrian Niță problema apei la N-uri

Recent, zeci de familii (90 de apartamente) de pe strada Nufărului din Piatra-Neamț au rămas fără apă, deși, spun majoritatea, nu existau datorii. Problema era că primăria a preluat blocurile respective acum aproape un an de la Locativ Serv, dar nu a mai făcut contract cu compania de apă și după luni de livrat apă fără contract și fără să aibă cui să dea facturile, Apa Serv s-a văzut obligată să sisteze furnizarea apei. În tot acest balamuc provocat de primărie s-a cerut sprijinul prefectului Adrian Niță care a chemat la ședință toate părțile implicate și a doua zi oamenii au avut apă. Mai multe despre situație puteți citi aici – Prefectul Adrian Niță a intervenit și rezolvat scandalul opririi apei pe strada Nufărului unde, din cauza primăriei, zeci de familii au rămas fără apă.

În urma intervenției prefectului au apărut voci care au încercat să inducă ideea că ar fi fost ceva regizat ca Apa Serv să oprească apa și prefectul să vină în mod salvator să rezolve problema. Dacă lucrurile ar fi stat așa, ar fi fost foarte urât, doar că lucrurile au stat taman invers și prefectul chiar a intervenit corect și prompt în favoarea oamenilor față de cei de la primăria Piatra-Neamț care au dovedit multă incompetență și nepăsare față de oameni. Deoarece noi am fost la fața locului, ne vedem obligați să venim cu lămuriri pentru a nu exista dubii.

În mod normal, ceea ce vă vom prezenta în continuare nu e destinat apariției în spațiul public, ci face parte din munca noastră de jurnaliști care încearcă să rezolve și probleme pentru oameni, nu doar să le transforme în articole. Înregistrările sunt făcute pentru uzul intern al redacției în scopul redării cât mai corecte a declarațiilor și discuțiilor ce le avem cu diverse persoane sau autorități, dar pentru a demonta suspiciunile unora le vom face publice.

Miercuri, 15 martie, am fost sunați de doi locatari diferiți de la blocurile decuplate de la apă și rugați să venim să vedem cum au rămas fără apă, deși nu au datorii, și cum compania de apă îi plasează la primărie și la primărie nimeni nu le oferă soluții. După discuții cu oamenii, l-am contactat telefonic prima oară pe directorul de la ApaServ chiar de față cu toți oamenii adunați în fața blocurilor.

Deoarece treaba părea blocată în primărie și cunoaștem cu toții cum zăpăcește primăria totul și cât durează să rezolve ceva, l-am contactat tot de acolo pe Adrian Niță, prefectul județului Neamț, care nu cunoștea problema, dar s-a oferit ca dimineața să primească reprezentanții locatarilor și să cheme și instituțiile implicate ca să deblocheze situația și oamenii care erau bun platnici să primească din nou apă.

Cam așa au stat lucrurile. Nu putem fi supărați pe cei care au avut suspiciuni că ar fi fost un teatru ieftin pentru că cel mai probabil oamenii sunt sătui de chestii ciudate făcute de politicieni de la mai toate partidele și cred că nu se mai poate și altfel, dar iată că se poate și altfel.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate