Cum deranjăm mafia lemnului, cum apar ”dezvăluiri” denigratoare despre noi, deci să le lămurim și să dăm și o lecție de integritate

Recent am intrat în posesia unor dovezi despre ”punctul de lucru” de la Poiana Teiului al mafiei lemnului din Neamț. Deoarece unele lucruri nu puteau fi publicate, ne-am adresat unor instituții specializate pe anchetarea faptelor de corupție.

Ca prin minune, imediat ce anchetatorii s-au apucat de treabă au apărut, la o publicație apropiată suspecților, mari ”dezvăluiri” despre firma care administrează publicația ziarpiatraneamt.ro, firmă ce mai are și alte obiecte de activitate pe care le desfășoară cu mult dinaintea apariției ziarului.

Marile descoperiri sunt de fapt niște exagerări frumos ambalate. Se vorbește despre o constatare a Curții de Conturi de la CJ Neamț din anul 2020 prin care se spunea că s-ar fi făcut niște achiziții pe publicitate/promovare în mod incorect. Constatările respective au fost contestate de CJ Neamț și s-au anulat chiar de Curtea de Conturi de mult timp.

Aceeași fosă¹ a ”descoperit” contractul pentru administrarea paginii primăriei de pe raza căreia am deranjat noi hoții de lemne, un contract care se face anual în mod extrem de transparent pe SEAP și care are o valoare lunară mai mică decât cel mai mic salariu din acea primărie.

În restul textului respectiv ce se vrea un atac la publicația noastră, fosa¹ reîncălzește subiecte care au fost deja anchetate de către toate instituțiile statului, începând cu DNA și terminând cu Poliția Economică în urma unor plângeri anonime făcute de niște hoți sau corupți deranjați de publicația noastră. Plângeri care s-au dovedit a fi minciuni.

Din punctul nostru de vedere, aceste atacuri sunt o dovadă în plus că deranjăm, deci ne facem treaba bine și ne motivează să ne-o facem și mai bine.

Am lăsat la final marele fâs de dezvăluire făcut de fosa¹ locală legat de un contract care ni s-ar pregăti cu DGASPC și mulțumim pe această cale fosei¹ pentru că ne dă ocazia să-i dăm o lecție de integritate care demonstrează nu doar corectitudinea noastră, ci și faptul că fosa¹ scrie mizerii doar ca să ne compromită.

Acum câteva luni, o persoană de la DGASPC ne-a rugat, noi fiind o firmă de IT veche și recunoscută în Neamț, să o ajutăm să completeze cerințele tehnice pentru o achiziție publică prin care instituția dorea să contracteze servicii de găzduire și întreținere site. Pentru că nu aveau specialiști în domeniu și nu cunoșteau cerințele actuale tehnice și de securitate pentru ce aveau nevoie, i-am ajutat gratuit să facă o cerere de ofertă cât mai corectă din punct de vedere tehnic, ceea ce au și făcut.

Și acum lecția de integritate! (Fosa¹ să scoată un pix și să ia notițe, că mulți nu ar fi făcut în viața lor ce am făcut noi):

După ce au terminat cei de la DGASPC actele necesare achiziției, ne-au trimis și nouă o cerere de ofertă pe care am refuzat-o pentru că ni s-a părut că este în neregulă să trimită cererea de oferă doar la câteva firme, fără să o facă și publică. Deci, NU AM PARTICIPAT LA PROCEDURA DE ACHIZIȚIE. Mulți alții ar fi luat contractul cu ochii închiși, doar că noi criticăm încontinuu acest tip de achiziții semitransparente și ar fi fost culmea să participăm chiar noi la ele.

DGASPC a înțeles că e în interesul lor să transparentizeze și mai mult această achiziție pentru a beneficia de cât mai multe oferte de la cât mai multe firme, ca să aibă de unde să aleagă cea mai bună soluție preț/calitate, lucru pe care l-a și făcut. Cererea de ofertă este acum pe SEAP datorită principiilor noastre de integritate și o surpriză pentru fosă¹ și alții care credeau că noi facem combinații. Noi nu am depus oferta special ca să nu se interpreteze, dar se pare că poți fi mama corectitudinii la Neamț, dacă deranjezi și vrea cineva să te denigreze… tot o face.

Deci, dacă fosa¹ e competentă sau știe vreo firma competentă, trebuie doar să oferteze. Mai este timp până mâine să depună oferte și să ia contractul care credeau că e pentru noi. Banii sunt la un pas distanță. Trebuie doar să fii competent și să poți să prestezi niște servicii pentru care ai nevoie de școală, nu doar de clăbuci.

Pentru fosă¹ și alții care se chinuie cu denigrările. Firma care administrează această publicație este foarte bună și competitivă, la fel ca și firmele cu care mai colaborăm. Pe zona IT suntem recunoscuți ca fiind printre cei mai buni din județ, iar pe media/publicitate/promovare avem cea mai dezvoltată structură și printre cele mai bune ratinguri. Noi nu trebuie să fim ajutați de vreun partid sau de cineva să facem contracte. Noi nu suntem ca alții să cerșim contracte sau să le luăm prin șantaje. În cazul nostru este suficient ca instituțiile să facă achiziții corecte, căci noi ne bazăm pe performanță și pe un raport excelent preț/calitate. Noi NU suntem o firmă cu zero angajați, zero specialiști, zero competențe. Noi avem specialiști, angajați cu multă carte și ne descurcăm foarte bine într-o piață concurențială corectă. De un singur lucru avem nevoie ca să facem contracte cu instituții. Acestea trebuie doar să fie corecte și să facă achiziții corecte.

Iar celor care ne numără contractele le transmitem că ținta noastră este ca de la an la an să avem din ce în ce mai multe contracte, să facturăm mai mult, să mărim salariile angajaților și să creștem. Nu vedem de ce ar trebui să ne fie rușine că muncim și că facem bani. De asta ne trezim dimineața devreme, de asta am fost la școli, de asta avem firmă.

Hai pa!

Iosub Robert

______________________________________________________

fosa¹ – Cryptoprocta ferox, cunoscut și sub numele de fosa este un animal de pradă (carnivor) care trăiește izolat doar pe o singură insulă și e rupt total de restul speciilor de animale din restul lumii. Un animal de pradă care trăiește doar în lumea lui.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate